keresés a weboldalon

Egy éves a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Egy éves a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány (Videó)

2011 február 15 - kedd
Első alapítványi bálját tartotta a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány. Egy éves működése alatt 6 millió forinttal tudott hozzájárulnia a Gyermekosztály legmodernebb eszközeinek beszerzéséhez. Zalaegerszegen 24 órában 3 megye koraszülött mentését végzik.

A Zala Megyei Kórház Koraszülött és Gyermekintenzív Osztálya országosan és világviszonylatban is kiemelkedő teljesítményt ért el az elmúlt években. A veszélyeztetett újszülöttek életben maradási aránya 96 %-os a zalaegerszegi centrumban.

Az alapítványi bálon megható műsort adtak elő egykori koraszülöttek, akik születésükkor még nem érték el a 1,5 kilogrammot. Akad köztük olyan is, aki alig több mint fél kilóval látta meg a napvilágot. Kezelésük hónapokat vett igénybe, ma már azonban mindannyian egészséges, teljes értékű életet élnek.

A Koraszülöttmentő Alapítványt Dr. Gárdos László, a Zala Megyei Kórház Gyermekosztályának osztályvezető főorvosa hozta létre, szakmai teljesítményéért kapott Zalai Príma Díjának honoráriumából. Az alapítványban dolgozók nem részesülnek juttatásban. Az elmúlt egy évben orvosok, városi cégek és magánszemélyek adományaiból 6 millió forintot gyűjtöttek össze, melyet egy speciális nővérpultra, sokktanlanító berendezésre és endoszkópos felszerelésre fordítottak.

Gyutai Csaba polgármester elismerő szavakkal nyilatkozott a Koraszülött és Gyermekintenzív Osztály teljesítményéről.

Burján Richárd, a Zalavíz Zrt. vezérigazgatója bejelentette: a cég idén és jövőre is fél-fél millió forinttal támogatja az alapítványt. A jó hangulatú bál bevétele közel egymillió forintos adományt jelent a gyerekeknek.

További támogatásokat, kérjük, erre a számlaszámra utaljanak: 11749008-20181978

DZsu/E.K.

Tartalom megosztása: