keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Könyvtáravató a Liszt iskolában (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Könyvtáravató a Liszt iskolában (Videó)

2011 január 21 - péntek
Új könyvtárat avattak a Liszt iskolában, Liszt Ferenc születésének 200. évfordulója alkalmából pedig megnyitották a Liszt évet, amely során a diákok még többet tudhatnak meg iskolájuk névadójáról, minden idők egyik legtermékenyebb zeneszerzőjéről.

Az új tágas, 10.000 példányt számláló létesítményt a Magyar Kultúra Napja alkalmából ünnepélyesen adták át. A berendezés az iskola alapítványának és a szülők segítségének köszönhető.

– A tanév elején terveztük el, hogy most már mindenképpen lesz egy új könyvtárunk. Szeptemberben álltunk neki a munkálatoknak. Végülis decemberre sikerült befejezni az új ablak cseréjével. Szülői, iskolai, valamint alapítványi segítséggel jött létre ez az új helyiség – mondta Winklerné Fehér Lívia, a Liszt Ferenc Tagiskola igazgatója.

A könyvtár most már ideális helyszínéül szolgált a Liszt iskolában hagyományosnak számító olvasómaratonnak. A diákok ezen a napon a legújabb olvasmányaikból, adnak elő egymásnak. Az avató ünnepséggel egyetemben megnyitották a Liszt Ferenc évet is. Idén a diákoknak több olyan programban lesz részük, amelynek központi témája a világhírű zeneszerző, valamint idén az iskola ad otthont az országos Liszt Ferenc versenynek is.

DZsu/B.P.

Tartalom megosztása: