keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Elfogadták a költségvetési koncepciót

Zalaegerszeg címer
Hírek

Elfogadták a költségvetési koncepciót

2010 december 17 - péntek
Zalaegerszeg közgyűlése elfogadta az idei első háromnegyed év gazdálkodásáról szóló beszámolót, módosították az önkormányzati rendelet negyedik negyedévének néhány tételét. A képviselő-testület ezt követően 13 igen, 1 nem és 4 tartózkodás mellett elfogadta a 2011 évi költségvetési koncepciót. Az előző évekhez képest kevesebb ideig vitatkoztak a városatyák a büdzsé tervezetről, amelyből a hármas változat mellett tették le a voksukat. Ez a tervezet 14,5 milliárdos főösszeggel számol, és 596 millió forintos működési hiánnyal.

Gyutai Csaba polgármester a közgyűlést követő sajtótájékoztatón hangsúlyozta: az idei évet is működési hitelfelvétel nélkül zárja Zalaegerszeg, és bár a koncepció számol jövőre is működési hitelfelvétellel, úgy szeretnének gazdálkodni, hogy ennek a felvételére se kerüljön sor.

A polgármester kiemelte: négy stratégiailag fontos döntés született az év utolsó, nyolcvan napirendet tárgyaló közgyűlésén. Az önkormányzat támogatja a BGF Pénzügyi és Számviteli Főiskolai Kar Zalaegerszegi Intézetének karrá alakítását. Az ehhez szükséges többletköltségek biztosítására 2011-ben 24,2 milliót, 2012-ben 27,3 milliót, míg 2013-ban 25,8 millió forintot különítenek el.

Ugyancsak támogatja a testület a Semmelweis terv megvalósítását az egészségügyi alap-és szakellátás hatékonyabb működésének és fejlesztésének biztosítása érdekében.
Zalaegerszegen jövőre elindul a Deák Ferenc Városépítő Program, amelyre 200 millió forintot szán a város 2011-ben – folytatta Gyutai Csaba.

– A Városafejlesztő Zrt.-n keresztül az önkormányzat időlegesen kisebbségi tulajdonrészt szerez azokban a kis-és középvállalkozásokban, amelyek pályázni szeretnének az Új Széchenyi Terv programjaira, de nem rendelkeznek megfelelő önerővel. Ennek a programnak a kidolgozása februárra befejeződik.

Tájékoztató hangzott el a testületi ülésen az Aquaplus Kft-vel és a Thermalplus Kft.-vel folytatott egyeztetések jelenlegi állásáról, valamint a Gébárti Szabadidőközpont aktuális helyzetéről. A közgyűlés nem zárkózik el a területen tulajdonjoggal is rendelkező vállalkozásokkal való közös gazdasági társaság alapításától.

Zala-Lap, V. Zs.

Tartalom megosztása: