keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Jobbak voltak a fehérváriak

Zalaegerszeg címer
Hírek

Jobbak voltak a fehérváriak

2010 december 06 - hétfő
Albacomp – Zalakerámia ZTE 82-65 (20-23, 28-16, 13-18, 21-8).
NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Székesfehérvár, 1800 néző. Jv.: Cziffra, Ádám, Bognár.

Albacomp: Simon (11/6), Crocker (7/3), Hanga (25/12) Jones (23) Keller Á (1). Csere: Holis (10), Bódi, (5/3), Madár. Vezetőedző: Branislav Dzunics.

ZTE: Williams (20/6), Vojvoda (12/6), Wilson (21/15), Kámán (3/3), Kinter (3). Csere: Tóth G.(4), Gáspár, Baki (2), Vertetics, Délity, Bödör. Vezetőedző: Völgyi Péter. Szakmai tanácsadó: Patonay Imre.

Az első negyedben javarészt a vendégek vezettek, sikerült megakadályozniuk az Albacomp gyors támadásait. A hazai oldalon Jones, a ZTE-nél pedig Vojvoda gyártotta a pontokat. Az utóbbi 6 perc után 10-nél járt, balszerencséjére később megsérült. A második negyedben egy ideig felváltva vezettek a csapatok.

A hajrában azonban a zalaiak mintegy két percig nem találtak a gyűrűbe, így az Alba nyolc ponttal meglépett, s mint később kiderült, ez a kihagyás végzetesnek bizonyult. Ezt követően ZTE már csak futott az eredmény után.

Egyszer még sikerült 5 pontra felzárkózni (54-49), ezután viszont már nem kegyelmezett ellenfele. A befejező negyed hajrája már egyértelműen a hazaiak fölényének jegyében zajlott, igaz a mérkőzés hajrájában a vendégeknél javarészt a fiatalok játszottak, és többen is kipontozódtak.

Völgyi Péter, a ZTE vezetőedzője: – Le a kalappal a csapat küzdeni tudása előtt. A 36. percig tartalékosan is volt esélyünk a győzelemre. Sajnos, újabb játékossal gyarapodott a maródiak listája, Vojvoda Dávid is feliratkozott közéjük. A végső különbséget túlzónak tartom, nem volt ekkora különbség a két csapat között.

Gáspár Dávid, a ZTE játékosa: – Az utolsó két negyedben támadó játékunk nem volt elég hatékony, védekezésünk is csak elfogadható. Ráadásul Vojvoda révén újabb sérülttel gyarapodtunk.

Kámán Tamás, a ZTE játékosa: – Támadásban Wilson és Williams tartotta a lelket a csapatban. A hajrára elfáradtunk, amit kihasznált a hazai csapat. Köszönjük a szurkolók biztatását, akik szép számban kísértek el minket Fehérvárra.

Zala-Lap, B. I. – L. D.

Tartalom megosztása: