keresés a weboldalon

Hóemberek a város karácsonyfáján

Zalaegerszeg címer
Hírek

Hóemberek a város karácsonyfáján

2010 november 30 - kedd
Száz vidám hóember érkezett a zalaegerszegi városháza előtti térre pénteken. Persze nem hóból, hanem speciális anyagból; nem szőtt, hanem tömörített elemi szálas textíliából készültek. A fél méter magas hóemberek – melyeket a Ganz-Munkácsy szakközépiskola ruhaipari technikusai és női szabó szakmunkástanulói készítettek – a város karácsonyfáját díszítik majd a következő hetekben. Krajcár Béláné ruhaipari szaktanár érdeklődésünkre elmondta: több mint két hét alatt készültek el az egyedi díszekkel, melyek a munka közben annyira a szívükhöz nőttek, hogy nevet is adtak a hóembereknek.

A figurák ugyanis csak látszólag egyformák, valójában mind külön egyéniség; eltérés van az orruk, szemük, sapkájuk között. A hóemberkék felöltöztetéséhez 700 gombot használtak fel. S bár több járókelő is érdeklődött a díszítés óráiban: a hóemberek nem eladók, kifejezetten az alkalomra készültek.

A város karácsonyfájára felkerültek a fényfüzérek is, így advent első vasárnapján már ünnepi hangulat várt mindenkit a főtéren. A fenyőfát idén a batyki Mázsi család ajánlotta fel a zalaegerszegieknek. A 12 méter magas ezüstfenyőt 27 éven keresztül „nevelgették”.

Ahogy azt a díszítés közben többen megjegyezték: a fenyőfa alakja és formája annyira tökéletes, mintha számítógépen tervezték volna.

Az adventi időszakban Dísz téri karácsonyi vásárban és a rendezvénysátorban számos program várja majd a vásárlókat.

Zala-Lap, – pet –

Tartalom megosztása: