keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Gond a hárompontosokkal és a lepattanókkal

Zalaegerszeg címer
Hírek

Gond a hárompontosokkal és a lepattanókkal

2010 november 21 - vasárnap
T.O.M. Controll Kecskeméti KSE – Zalakerámia ZTE 70-59 ( 14-17, 15-14, 20-14, 21-14)
NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Kecskemét, 1200 néző. Jv.: dr. Vígh, Kapitány, Farkas.

Kecskemét: Orsulics (4), Wittmann (12/6), Dénes (6), Lagrange (18/3), Csorvási (17). Csere: Siriscevics (13/3), Lakatos, Cseh, Csabay, Szabó. Vezetőedző: Sztojan Ivkovics.

ZTE: Williams (22/3), Vojvoda (7/3), Kámán (6), Wilson (11), Tóth G. (3). Csere: Gáspár, Kinter (5), Baki (5/3). Vezetőedző: Völgyi Péter. Szakmai tanácsadó: Patonay Imre.

A sérült Tóth Ádámot nélkülöző vendégek 35 percig jól tartották magukat, bár a találkozó során végig rendkívül gyengén dobták a 3 pontosokat. Igaz, hazai oldalon sem céloztak egy ideig biztosan távolról, de 14 támadó lepattanó labdát szereztek.

A ZTE-nél végig gond volt a védő lepattanók megszerzésével. Ennek ellenére csak pár pontos hazai előnnyel érkeztek a hajrához a csapatok, amikor viszont a játékvezetők kissé belenyúltak a mérkőzésbe, ami kecskeméti sikert eredményezett.

A vereség azonban nem varható csak a bírók nyakába, mivel a zalaiak dobószázaléka ezúttal is gyenge volt, és a védő lepattanó labdák megszerzésében is gondok mutatkoztak. Nagyon megérezték sérült centerük, Tóth Ádám hiányát is.

Vélemények
Bodrogi Csaba, a ZTE sportigazgatója:
– Nem tudtuk pótolni Ádámot. Ennek ellenére, ha jobb a dobószázalékunk nyerhettünk volna. A játékvezetésről annyit mondanék, ilyen hazai pályát szeretnék kapni Egerszegen.

Gáspár Dávid, a ZTE játékosa: – Vereségünk oka két tényezőben keresendő. Ismét gyenge volt a dobószázalékunk és védőlepattanókat is gyengén szedtük.

Kámán Tamás, a ZTE csapatkapitánya: – Mindkét csapat rosszul játszott, a hazaiak annak köszönhetik a győzelmüket, hogy jobban szedték a támadó lepattanókat, s így többet támadhattak.

Zala-Lap, B. I. – L. D.

Tartalom megosztása: