keresés a weboldalon

A térrendezést és az ízeket figyelték

Zalaegerszeg címer
Hírek

A térrendezést és az ízeket figyelték

2010 október 01 - péntek
Nyolc étterem és hét kávéház illetve cukrászda nevezésével idén is megrendezésre került az „Év vendéglátóhelye” verseny. A zalaegerszegi önkormányzat 2005 óta minden esztendőben sort kerít a megmérettetésre.

A versenybe vagy a közönség ajánlása, vagy egyéni jelentkezés alapján kerülhetnek be a vendéglátóhelyek. Az önkormányzat mellett a KISOSZ Zala Megyei Egyesülete is bekapcsolódott a szervezésbe, s különdíjakat is felajánlott.

Mint azt dr. Gyimesi Endre az ünnepélyes eredményhirdetésen elmondta: egy háromtagú zsűri (Köbli Zoltán, a hévízi Európa Fit Hotel étterem igazgatója, a zsűri elnöke; Kónyáné Tömpe Lívia, a Báthory iskola igazgatója és Fehérné Nagy Zsuzsanna, a KISOSZ Zala Megyei Egyesületének titkára) járta augusztus óta az éttermeket és kávéházakat.

Nem volt egyszerű dolguk, hiszen kiváló konyha és szakszerű kiszolgálás várta őket mindenhol. A polgármester szerint a verseny azért is hangsúlyos, mert a város nagy gondot fordít az idegenforgalmi fejlesztésekre, ezért nem mindegy, hogy az ideérkező turisták, s az itt élő emberek milyen minőségű szolgáltatással találkoznak.

A cél az, hogy a megmérettetés és a díjátadás tényleg a vendéglátásban dolgozók ünnepe legyen.
A zsűri döntése alapján – elismerve a külső és belső terek kialakítását, és a magas színvonalú szakmai felkészültséget – a 2010-es év „Év étterme” a Piac Bistro, az „Év kávéháza” pedig a Parco Caffé lett. Mindketten 100 ezer forint jutalmat, valamint díszoklevelet és réztáblát kaptak, amit elhelyezhetnek az üzlethelyiségben.

A zsűri nagydíját (70 ezer forintot) a Terra Incognia Étterem és Kávéház kapta, a hangulatos tetőterasz, elegáns belső tér, valamint az ételek és a kiszolgálás minőségéért.
Az idei évben az „Év szakácsa” Csizmadia Gábor (Terra Incognita Étterem), az „Év pincére” pedig Bönöcz Krisztián (KámiGarden étterem) lett. A zsűri különdíjat adott a Mylord Kávéház üzletvezetőjének, Fogas Anikónak az egyénre szabott szakmai ajánlásért.

Különdíjas lett még a Joy Café (a tér, a kiszolgálás és a csapatmunka miatt), a Piccolo Étterem (a hely otthonos hangulatáért) valamint a Jánkahegyi Gyuri Csárda (a kiváló bor- és pálinka kínálatáért).
A zsűri elnöke elmondta: irigyli a zalaegerszegieket, hogy ennyi igényes vendéglátóhely közül választhatnak. Hálás, hogy felkérték a feladatra, s mindezt megtapasztalhatta.

Az ünnepség végén Tolvaj Márta, a KISOSZ helyi elnöke megköszönte Gyimesi Endrének, hogy az előző években kezdeményezője és támogatója volt az „Év vendéglátóhelye” programnak. Reméli, hogy a leköszönő polgármester a város országgyűlési képviselőjeként továbbra is figyelemmel kíséri majd a versenyt, és az itthoni vendéglátóhelyek szakmai fejlődését.

Zala-Lap, – pet –
Fotó: S. P.

Tartalom megosztása: