keresés a weboldalon

Olvasótábor a városi könyvtárban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Olvasótábor a városi könyvtárban

2010 augusztus 09 - hétfő
Hátrányos helyzetű gyerek számára hirdetett egy hetes olvasótábort a zalaegerszegi József Attila Városi Könyvtár. A korábbi évekkel ellentétben az idén anyagi fedezet hiányában, nem Balatongyörökön, hanem házon belül bonyolódott a program, leszámítva persze a közbeiktatott kirándulásokat.

– Ellátogattunk a falumúzeumba és a termálfürdőbe. Volt mesemondóverseny, „sárkányvadászat” vetélkedő, origami, drámafoglalkozás, filmvetítés. És persze ismerkedtek a gyerekek a könyvtárral, gyakoroltuk az olvasást is – mondta Jagasicsné Bogatin Mária könyvtáros.

– Voltak-e új arcok a gyerekek között?


– Néhány. A családsegítő szolgálat javaslatára, illetve a Békeligeti iskolából is voltak gyerekek, valamint a környékről olyanok, akik ritkábban járnak be hozzánk.

– A hátrányos helyzet érződött-e a könyvtári tájékozottságukon?


– Előfordult, de a nyilvánosság számára zárva volt a könyvtár, így miénk volt a terep. Volt olvasási probléma is. De örömmel tapasztaltuk, hogy a hét elején kiválasztott mesét sokkal szebben olvasták a hét végére az állandó foglalkozás hatására. Úgy érzem jól sikerült a tábor. A gyerekeknek, akik egyébként nem tudtak eljutni nyaralni egy kis programot jelentett. Csak jó élményekről tudott beszámolni hatodikos B. Petra, aki a szomszédos gyerekotthonból jelentkezett nevelője biztatására a táborba.

– Előtte este úgy izgultam, alig bírtam aludni. Aztán minden nagyon tetszett. A gyerekek között vannak ismerősök és jól kijövünk egymással. Nagyon jó volt a termálfürdőbe, a sárkánykészítés és az olvasás is. Otthon inkább mesét szoktam olvasni, a kötelező Egri csillagoknak még nem álltam neki – majd hozzátette: – Nagyon jó itt lenni, lehet, hogy fogok könyvet kölcsönözni.

Zala-Lap, B. K.

Tartalom megosztása: