keresés a weboldalon

Nagyszerű ötletek az újrahasznosításra

Zalaegerszeg címer
Hírek

Nagyszerű ötletek az újrahasznosításra

2010 május 26 - szerda
Várakozáson felüli lelkesedéssel láttak neki városunk gyermekei, hogy bebizonyítsák, hogy nem minden hulladék szemét, hiszen fantáziával, nagyszerű ötletekkel műalkotás, játékok formájában is újra lehet hasznosítani a kidobásra ítélt anyagokat. Városunk szinte valamennyi óvodása több hónapig lelkesen gyűjtögette az alkotáshoz szánt anyagokat, majd az óvónők irányításával, sok-sok beszélgetéssel az újrahasznosításról, környezettudatos életmódról, létrehozták azt a számtalan ötletgazdag, szívvel-lélekkel készített alkotást, amit benyújtottak a Zala-Depo Kft. pályázatára. Az iskolások műveivel együtt közel 70 alkotás érkezett a kiírásra.

Fődíj minden kategóriában egy 50.000 Ft-os támogatás volt, amit a gyerekek az Őrségi Nemzeti Parkba történő kirándulásukhoz használhatnak fel. Az öttagú zsűri (László Edina iparművész, Szakácsné Szentgróti Ágota óvodai szakreferens, Horváth Jenő az Őrségi Nemzeti Park munkatársa, Horváth Márton hulladékgazdálkodási főelőadó, Horváth Zsolt hulladékgazdálkodási vezető, a Zala-Depo Kft. munkatársai) a legjobbak mellett számos különdíjast is választott.

Általános iskola felsős kategóriájában különdíjat kapott az Ady Endre Általános Iskola és Gimnázium 7.b osztálya, akik az Aquapark makettjét készítették el. Első helyen végeztek a Petőfi Sándor Általános Iskola 7-8. osztályos tanulói papírhulladékból készített irodaszereikkel, táskáikkal, ajtódíszükkel.

Az alsósoknál különdíjat kaptak az Ady Endre Általános Iskola és Gimnázium 1. b osztályosai, TV-toronyról és a Dísz téri szökőkútról készült makettjükkel. Az Őrségi Nemzeti Parkba utazhat az Izsák Imre ÁMK 3. osztálya. A díjat a város térképéről készített domborművükkel nyerték el.

Az óvodákból érkezett a legtöbb alkotás, ezért itt több különdíj is kiosztásra került. Különdíjat kapott a Landorhegyi Utcai Óvoda állatkertje, az Űrhajós Utcai Óvoda zalai falusi udvara, Szent László Utcai Óvoda Katica csoportjának papírból készült papucsai és a Kodály Utcai Óvoda Kockásfülű Nyúl csoportjának műanyagzacskókból készített akváriuma.

Ötvenezer forintot nyert az Ady Utcai Óvoda, a TV-toronyról sörösdobozokból, használt elemekből, gombokból, papírhulladékból készített makettjükkel.

(Zala-Lap)

Tartalom megosztása: