keresés a weboldalon

Egy, kettő, három

Zalaegerszeg címer
Hírek

Egy, kettő, három

2010 május 13 - csütörtök
„Aki jól számol még sokra viszi, járjon utána, aki nem hiszi” versecskével indult az a díjátadó a Landorhegyi iskolában, mely a városi szintű és intézményen belüli matematikaversenyek eredményeit ismertette.

Az egykori József Attila – iskola örökségeként rendezik a harmadikos korosztály számára évről évre az Észpörgető című versenyt, mely a tantervei anyagból változatos összeállítást tartalmaz. E mellett logikai feladatokat is beépítenek, hogy a diákok számára minél érdekesebb és kihívást jelentő legyen ezek megoldása, mondta Czigány Tímea tanító, a verseny egyik lebonyolítója.

Az idén hat általános iskolából 18 kisdiák, többségében fiúk ültek neki a feladatoknak. Mégis a legjobb eredményt egy lánynak, Gergály Annának (Petőfi) sikerült elérni. Másodikként végzett Trombitás Péter (Landorhegyi), harmadikként pedig Száraz Dániel (Mindszenty).

Az „észpörgetős” gyerekek közül sokan visszatérnek, hogy negyedikesként a Landorhegyi Városi Matematika Versenyen is megméretessék magukat. Így volt az idén is. Közülük a legjobbak, akik könyvjutalomban részesültek: Gergály Szabolcs (Landorhegyi), Szentgyörgyvölgyi Örs (Petőfi), Kálmán Bálint (Dózsa).

Az iskolán belül hagyomány a többfordulós fejszámoló verseny. Ennek eredményhirdetésére a fentiekkel együtt került sor. Így a másodikasok közül Pálfi Tamás, a harmadikasoknál Török Balázs, a negyedikeseknél pedig Gergály Szabolcs mondhatja el magáról, hogy nemcsak jól, de gyorsan is számol.

Egyéb büszkeség az iskola életében matematika terén, a közelmúltban lezajlott Kenguru Nemzetközi Matematika Verseny, melynek megyei fordulóján Gellén Virág (2.b.) első, Gergály Szabolcs (4.f.), második, Szakonyi Anna (4. f.) harmadik helyezést ért el.

A matematika eredményhirdetéssel együtt díjazták az iskola alsósai között a legszebben és a leghelyesebben írókat.

(Zala-Lap, b. k.)

Tartalom megosztása: