keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Cél: növelni a vendégéjszakák számát

Zalaegerszeg címer
Hírek

Cél: növelni a vendégéjszakák számát

2010 március 28 - vasárnap
Az előző évekhez hasonlóan a Zala Megyei Tourinform Iroda idén is részt vett a fővárosi Utazás 2010 turisztikai szakkiállításon, hogy bemutassa a közönségnek a város és a megye idegenforgalmi értékeit.

A március 4-7. között megrendezésre kerülő rendezvény ideje alatt az elmúlt három év gyakorlatának megfelelően az iroda munkatársai kérdőíveket töltettek ki a látogatókkal Zalaegerszeg ismertségéről. (Hasonló kérdőívet az előző két évhez hasonlóan a májusi Egerszeg Fesztivál látogatói is kapnak majd.) Az Utazás kiállításon végzett felmérés eredményeiről sajtótájékoztatón számolt be Pereszteginé Szabó Júlia, az iroda vezetője és dr. Gyimesi Endre polgármester.

Elhangzott: egyre többen ismerik Zalaegerszeget, egyre több látogató jön a városba, ám az itt töltött vendégéjszakák száma nagyrészt még mindig egy-két nap, ami kevés. A kiállításon 256 fő töltött ki kérdőívet, s a válaszokból az látszik, hogy a túlnyomó többség (62%) járt már a zalai megyeszékhelyen, aki még nem, az pedig tervezi, hogy a jövőben ellátogat.

A turisták városnézés/kikapcsolódás, fürdőzés, rokonok/barátok látogatása miatt keresik fel elsősorban a várost. Aki még nem volt, s nem is tervezi, hogy a közeljövőben idelátogat, az a távolsággal magyarázta döntését. A nevezetességek közül vezet a termál fürdő és az Aqupark, előkelő helyen szerepel az azáleás völgy és a szép környezet, valamint a skanzen.

A polgármester elmondta: a válaszokból az látszik, hogy a látogatók az utazással kapcsolatos információkat manapság már elsősorban az Internetről szerezik be, így a várost, megyét érintő honlapoknak naprakésznek és elérhetőnek kell lenniük. Bővíteni kell ezenkívül a szálláslehetőségek számát, hogy több éjszakát tölthessenek el nálunk a vendégek. A válaszadók ugyanis főleg szállodákban és apartmanokban szeretnek szállást foglalni.

Pereszteginé Szabó Júlia mindezeken túl arról is tájékoztatott, hogy a 2010-es esztendő a Fesztiválok éve. Öröm, hogy Zalaegerszeg több rendezvénnyel – Egerszeg Fesztivál, Országos Fazekas- és Keramikus Találkozó – is szerepel a Magyar Turizmus Zrt. kiadványaiban, melyek az ország szinte minden pontjára eljutnak.

A kérdőívet kitöltők között értékes díjakat sorsoltak ki, a fődíjat a Szent Kristóf Apartman ajánlotta fel, ahol a nyertes, családjával együtt két éjszakát tölthet el.

(Zala-Lap, – pet -)

Tartalom megosztása: