keresés a weboldalon

Nem várt vereség

Zalaegerszeg címer
Hírek

Nem várt vereség

2009 november 22 - vasárnap
ZTE NKK – Atomerőmű Szekszárd 67-80 (18-18, 19-17, 7-25, 23-20) NB I-es női kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 200 néző. Jv.. Vétek, Söjtöri. ZTE: Bukovszki (6), Szalay (1), Rasheed (19/6), Szélesy (10), Crasnoscioc (16). Csere: Czukor (3/3), Hersics (5/3), Ambrus (7/3). Vezetőedző: Gáll Tamás.

Szekszárd: Pungor (5), Bozóki (31/9), Bálint(21/3), Tamás (8), Cazac (4). Csere: Tamis (2), Jevtusenko (9), Hajdu. Vezetőedző: Újhelyi Gábor.

Sok hibával kezdte a mérkőzést mindkét csapat. A vendégek nyugodtak meg hamarabb és szinte végig vezettek az első negyed során. A második negyed elején úgy nézett ki a ZTE játéka feljavul, három perc alatt elhúztak a hazaiak 29-20-ra. A negyed végére a tolnaiak felzárkóztak, sőt átvették a vezetést, az egerszegiek azonban fordítottak és 2 ponttal vezettek a nagyszünetben.

A harmadik negyedben „öltözőben maradt” a ZTE, amit a vendégek könyörtelenül kihasználtak. A zalaiak 5 perc alatt mindössze 3 pontot szereztek, míg a vendégek 20 pont környékén jártak, ezzel el is dőlt a találkozó. A befejező negyedben erőlködött a hazai csapat, de esélye sem volt, hogy megfordítsa a vesztésre álló mérkőzést. A fiatal -19 éves átlagéletkorú – vendégek meglepték a hazaiakat és megérdemelten nyerték meg a találkozót.

Vélemények

Gáll Tamás, a ZTE NKK vezetőedzője: – A mérkőzésen ellenfelünk minden poszton felülmúlt minket, megérdemelten nyertek.

Újhelyi Gábor, a Szekszárd vezetőedzője: – Nem mi voltunk a mérkőzés esélyesei, de fiatal csapatom bizonyította, ha ésszel játszik nyerhet.

(Zala-Lap, B. I.)

Tartalom megosztása: