keresés a weboldalon

Orgonaavató hangverseny

Zalaegerszeg címer
Hírek

Orgonaavató hangverseny

2009 november 13 - péntek
Bővíteni kívánja képzési kínálatát a Pálóczi Horváth Ádám Alapfokú Művészetoktatási Intézmény. A helyi igényeket felmérve, a megyében egyedülálló módon orgona tanszakot indítanak, várhatóan a jövő tanévtől. Első lépésként a technikai feltételt teljesítették, pályázati támogatással vásárolt az intézmény egy 2,2 millió forint értékű elektromos orgonát, tájékoztatott Győrffyné Könczöl Tímea igazgató. A hangszert az iskola kamaratermében rendezett hangversenyen avatták november 12-én.

Az orgona első hivatalos megszólalása előtt dr. Gyimesi Endre polgármester méltatta az intézményben folyó oktató munkát. Majd az iskola egykori növendékei, a jelenleg zeneművészeti szakközépiskolás diákok, Nauratyill Zita (orgona) és Vörös Ádám (trombita) léptek színpadra.

Az est keretét Elekes Zsuzsa, Bach – és Liszt-díjas orgonaművész játéka adta. A művésznő már koncertezett Zalaegerszegen, de mostani fellépése Nauratyill Zitához, legtehetségesebb tanítványához fűződő kapcsolata révén jött létre.

A művésznő és tanítványa külön-külön és egy négykezes darab bemutatásával is érzékeltették a hangszerben rejlő lehetőségeket, melyek kiaknázása remélhetőleg a jövő (egyre gyakoribb) zenéje lesz Zalaegerszegen.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: