keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Megszorongatták a bajnokot

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megszorongatták a bajnokot

2009 november 08 - vasárnap
ZTE NKK – MKB Euroleasing Sopron 79 – 93 ( 23-22, 19-23, 18-32, 20-16) NB I-es női kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 150 néző. Jv.: Farkas G., Szabó G. ZTE: Bukovszki (1), Rasheed (30/9), Szélesy (17/6), Hersics (3/3), Crasnoscioc (17). Csere: Szalay, Czukor (6), Ambrus (5/3), Szász. Vezetőedző: Gáll Tamás.

Sopron: Hadarics, Honti (13), Holt (4), Semsei (8/3), Horti (14). Csere: Varga (6), Miljkovics (4), Eördögh (13), Krivacsevics (21/3).. Vezetőedző Székely Norbert.

Nagyszerűen kezdte a mérkőzés a zalai csapat, az első negyedben végig irányította a játékot. Jó ritmusban támadott és a védekezése is kiváló volt. A második negyedben még egy ideig tartott a hazaiak lendülete. A bajnok soproniak 35-35-nél érték utól a zalai együttest. Átvették a vezetést, de a nagy szünetig jelentős előnyre nem sikerült szert tenniük.

A találkozó a harmadik negyedben dőlt el, amikor az egerszegi lányok 5 perc alatt mindössze 6 pontot dobtak. Dicséretükre legyen mondva, nem adták fel és a vendégek 20 pontos vezetését többször is csökkentették. A hazaiak minden dicséretet megérdemelnek, mert végig teljes erőbedobásra késztették a bajnokot.

Vélemények

Gáll Tamás, a ZTE NKK vezetőedzője: – Minden dicséretet megérdemelnek a lányok. Amint ígértük, megnehezítettük a Sopron dolgát, de a jobb csapat nyert.

Székely Norbert, a Sopron: – Egy nagyon jól felkészített ZTE ellen a második félidőre összeállt védőjátékunk, így sikerült nyernünk.

Ambrus Szandra, a ZTE játékosa: – Felszabadultan játszhattunk, nem volt teher rajtunk. Örülök, hogy sikerült megnehezíteni a soproniak győzelmét.

(Zala-Lap, B. I.)

Tartalom megosztása: