keresés a weboldalon

Nem csak sárdagasztásból jeles

Zalaegerszeg címer
Hírek

Nem csak sárdagasztásból jeles

2009 november 07 - szombat
ZTE – Vasas 4-1 (1-1) NB I bajnoki labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg, 3000 néző. Jv.: Szilasi, Asszisztensek: Huszár, Gyürüsi. Gólszerzők: Magasföldi (5.) Rudnevs (47. 11-ből, 74.), Balázs (80.) ill, Dobrics (20.). Sárga lap: Magasföldi (14.), Balog (23.), Horváth A. (42.), Bakos (51.), Dobrics (53.), Mrdjanin (66.), Gáspár (75.).

ZTE: Vlaszák – Kocsárdi, Miljatovics, Bogunovics, Máté P. – Sluka, Kamber, Horváth A. (Schultz 75..), Magasföldi (Todorovics 58.) – Rudnevs, Pavicsevics (Balázs 70.). Vezetőedző: Csank János.

Vasas: Végh – Balog Zs., Mrdjanin, Gáspár, B. Tóth – Lázok, Bakos, Dobrics, Piller (Mundi 69.) – Remili, Divics (Kincses 76.). Vezetőedző: Mészöly Géza.

Szerencsére ez már az a ZTE, amelyet a tavalyi bajnokság második felében láttunk, s nem is hasonlít ahhoz, amely a mostanit kezdte. A szakértők szerint ugyan a fő ellenfél most nem is a Vasas volt, hanem a pálya talaja, de ez féligazság. Az egerszegi csapat önmaga gyengeségét küzdte le a közelmúlt időszakában, s ma ebből táplálkozva túl tudott lépni önmagán, nem omlott össze a kihagyott gólhelyzetek utáni furcsa kapott gól után sem.

(Ami véleményünk szerint szabálytalan körülmények között született, lehet, hogy a csillagokat is le kellett volna rúgnia Dobricsnak, hogy akcióját veszélyes játékért, magas lábemelésért a játékvezető lefújja.). Összefoglalva: a ZTE nem csak a sárdagasztásból vizsgázott jól, hanem játékból is. Mindenképpen megérdemelten nyert.

Vélemények
Csank János, a ZTE vezetőedzője:
– A legnagyobb ellenfél a pálya volt. A mérkőzés elején gyorsan megszereztük a vezetést, azonban 1-1 után elvesztettük a fonalat. Szünet után ismét jól kezdtünk, a cseréink remekül bejöttek. Nagyon nehéz ellenfelet győztünk le.

Mészöly Géza, a Vasas vezetőedzője: – Mindkét félidőt gyengén kezdtük. Az elsőben egyenlítésünk után mi irányítottunk. A játékvezető kritikus döntéseiből mi jöttünk rosszabbul. A mérkőzés hajrája az egerszegieké volt, így megérdemelten nyertek.

Schultz Levente, a ZTE játékosa: – Jól kezdtük a találkozót, az első negyedórában eldönthettük volna a mérkőzést. Helyette egyenlített a Vasas. 3-1-es vezetésünk után már mi uraltuk a játékot és szép támadásokat is vezettünk.

Balázs Zsolt, a ZTE játékosa: – Góllal nyitottunk és további helyzeteink voltak. A Vasas egyenlítése után átvészeltük a kritikus időszakot. 2-1 után viszont már magabiztosan játszottunk és ilyen különbséggel is megérdemelten nyertünk.

(Zala-Lap, B. I.)

Tartalom megosztása: