keresés a weboldalon

Hostessek és hostok

Zalaegerszeg címer
Hírek

Hostessek és hostok

2009 november 04 - szerda
Többségében végzős báthorys diákok láttak el hostessi feladatokat a XI. Turisztikai Összefogás Zala Megyében elnevezésű idegenforgalmi konferencián. Keményné Nagy Erika tanárnő elmondta, rendszeres felkérést kap intézményük városi szintű programokon való közreműködésre. Bár inkább a rendezvények lebonyolításban kapnak szerepet, de alkalmanként hostessi feladatokat is. Az utóbbi tevékenységben résztvevő diákok személyiségükből adódóan nyitottak azon széles körű információkra, mely a munka elvégzéséhez alapvető.

– Nagyon egyszerű a diákok kijelölése, mert szeretnek ilyen jellegű programban részt venni. A konferencia témájából adódóan elsősorban az idegenforgalom iránt is érdeklődő tanulók közül választottuk ki azt a tíz főt, akik a vendégek fogadásában részt vettek – mondta a tanárnő.

– Bogár Beáta idegenforgalmi referenssel jó kapcsolata van az iskolánknak. Ő tart a tanulóknak előzetes tájékoztatást az elvégzendő feladatokról, az elvárt megjelenésről, helyszínbejárásról. A diákok elméleti etikett és protokoll ismeretei így a gyakorlatban is kamatoztathatók. Egyfajta gyakorlatnak fogható fel. Előnye, hogy a tanulók az egész folyamatra rálátást kapnak, az előkészületektől a lebonyolításig.

– Nagyon kedvesek, udvariasak, kellemes megjelenésűek voltak a diákok. Jó benyomást keltettek a rendezvényre érkezők körében. Munka után ők is átlagos diákként viselkednek, vagy alapjában is udvariasabbak?
– A személyiségükből fakad az a fogékonyság, mely a vendéglátás magasabb színvonalú terülte felé irányul. Széles körű általános műveltség, megfelelő szakmai nyelvtudás, etikett és protokoll jártasság szükséges a megfelelő kommunikációs készség mellett. Ez a feladatkör tágabb, mint ami általában a köztudatban él a hostessekről.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: