keresés a weboldalon

Születésnap az andráshidai iskolában

Zalaegerszeg címer
Hírek

Születésnap az andráshidai iskolában

2009 október 24 - szombat
Fennállásának 125. évfordulóját ünnepli az andráshidai iskola. 1884-ben a Zala partján a római katolikus egyházközösség által építtetett egy tantermes épületben (mai óvoda) egy tanerővel sajátította el a betűvetést 60-80 diák. Innen indult az a történet, mely a mai óvodával és közművelődési intézménnyel kibővült iskola kialakulásához vezetett. Az elmúlt 125 évben folyamatos volt a bővülés, újítás, melyről az ez alkalomból kiadott évkönyvből is tájékozódni lehet. A beruházások sorát az idei nyáron 1823 négyzetméternyi területen történt tető cseréje zárta. Ennek ünnepélyes avatására is sor került a jubileumi ünnepségen, október 22-én.

A meghívottak között voltak a város vezetői, az iskola támogatói, jelenlegi és régi diákjai, pedagógusai. Az ünnepi műsorban felléptek az intézmény égisze alatt tanulók és kulturális tevékenységet folytatók, óvodástól a nyugdíjas korosztályig.

Megkoszorúzták Novák Mihály emlékművét, dr. Gyimesi Endre polgármester, Gyutai Csaba alpolgármester és Domján István igazgató emlékfát ültettek, szimbolikusan hirdetve a gyökerek fontosságát, mely az emberek életében a családot és az iskolát jelenti.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: