keresés a weboldalon

Tisztelgés Vajda József előtt

Zalaegerszeg címer
Hírek

Tisztelgés Vajda József előtt

2009 október 23 - péntek
A Liszt napok keretében nemcsak a névadó előtt tisztelegtek a diákok és a pedagógusok, hanem az iskola egykori zenetanára, a megye szerte közismert népdalgyűjtő, Vajda József előtt is. A Liszt iskola ének-zene tagozatának alapítója nevét az intézmény egyik tanterme is viseli, és az idén került kiadásra az általa gyűjtött népdalokból egy válogatás, Kövécs Edit karnagy szerkesztésében, mely a szülőföld szeretetéről szóló dalokból kínál egy csokorra valót, Józsi bácsi kézírásával készült kottákkal.

A kiadványt, mely a „A Gyermekeinkért a jövőnkért” Alapítvány gondozásában jelent meg, az iskola diákjai által készített illusztrációk díszítik. A Vajda József népdaléneklési versenyt immár 11. alkalommal rendezték meg az iskolában, melyre az egész megyéből neveztek diákok, közel hetvenen.

Volt tehát bőven értékelni valója a Horváth Zoltánné, Kulcsárné Csejtei Marianna és Gubiczáné Nagy Rózsa alkotta zsűrinek. De a közönségnek is nagy élményben volt része a sok-sok tisztán csengő gyermeki hang hallatán.

A szereplők ruhája is említésre méltó, az alkalomnak megfelelően népviseletben énekeltek. A Liszt napok keretében egyéb versenyeket is rendeztek, így angol és német nyelvi fordító -, valamint helyesíró és szépíró versenyt.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: