keresés a weboldalon

Új matematikai verseny a megyében

Zalaegerszeg címer
Hírek

Új matematikai verseny a megyében

2009 október 18 - vasárnap
Az Eötvös-iskola főrendezésében új matematikai verseny meghonosodására van esély a megyében. A Bolyai Matematika Csapatversenyt 2004-ben hirdették először középiskolai tanárok Budapest néhány kerületében, a felsős évfolyamok számára. Azóta a résztvevők köre országossá bővült és már a 3-4. osztályosok is nevezhetnek. Zala megyében október 16-án volt az első ilyen jellegű írásbeli feladatmegoldás, a zalaegerszegi Eötvös és a nagykanizsai Bolyai általános iskola rendezésében.

– Tavaly a diákjaimmal részt vettünk a veszprémi körzeti fordulóban, ahonnét tovább jutottunk az országos döntőbe. Ekkor kértek fel, hogy az idei tanévben vállaljuk el a rendezést – mondta Grófné Györkös Valéria, az Eötvös iskola pedagógusa.

– 28 csapat nevezett az egerszegi helyszínre Lentiből, Keszthelyről, Zalalövőről, Zalaegerszegről pedig a házigazda iskolán kívül a Liszt és az Ady iskola diákjai vettek részt a megyei fordulóban. Az országos ponthatár dönti majd el, hogy ki jut tovább a döntőbe. Ez a november 4-i eredményhirdetésen derül ki.

– A tanítónő hozzátette, ez a fajta verseny abban különbözik a Zrínyi matematika versenytől, hogy a feladatoknak, kettő vagy még több megoldása is lehet. Ez egyénenként változóan könnyebbséget vagy nehézséget jelenthet.

Egyébként a diákok négyfős csapatokban, közösen dolgozhatnak. Grófné megjegyezte, a tavalyi tapasztalatai nagyok jók voltak, érdekes feladatsor, precíz szervezés volt a jellemző. Remélhetőleg ezt az idén minél több zalai csapat is megtapasztalhatja majd.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: