keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Győzelem az „ősi” rivális otthonában

Zalaegerszeg címer
Hírek

Győzelem az „ősi” rivális otthonában

2009 október 11 - vasárnap
MJUS-Fortress Körmend – Zalakerámia ZTE 72-74 ( 14-22, 24-16, 18-20, 16-16). NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Körmend, 2800 néző. Jv.: Bodnár, Cziffra, Farkas.MJUS-Fortress Körmend: Fodor G (8), Thomas (19/6), Trummer, Diakite (11), Scott(24/9). Csere: Ferencz (8/3), Kutasi, Tóth G. (2), Hegedüs, Kocsis. Vezetőedző: Sabáli Balázs.

Zalakerámia ZTE: Hinnant (12/3), Kámán (17/9), Wilson (2), Watson (19/3) Trepák (11/3). Csere: Baki (7/3), Tóth Á. (6), Gáspár. Vezetőedző Völgyi Péter. Szakmai tanácsadó: Patonay Imre.

Jól kezdte a mérkőzést a vendégcsapat, magabiztosan irányították a játékot az első negyedben a zalaiak. A folytatásban megrázta magát a vasi gárda, ekkor támadásban a körmendi oldalon Scott jeleskedett, sorra szerezte a kosarakat. Az első két negyedben az egerszegiek távolról gyengén dobtak. A nagy szünet után fej-fej mellett haladtak a csapatok, már a triplákat is jobban dobták a vendégek. Főleg a második két negyedre magára találó Kámán jeleskedett ebben a műfajban.

A vendégek a befejezés előtt négy perccel már 12 ponttal vezettek (58-70), és azt gondolták már megnyerték a mérkőzést. A körmendiek azonban nagy hajrát nyitottak, egy pontra is felzárkóztak, de szerencsére a zalaiak taktikus játékkal végülis megnyerték a találkozót. A ZTE-ben Hinnant, Watson és Kámán volt a nyerő ember, de többiek is jól küzdöttek. Az viszont megállapítható, hogy Wilson egyelőre adós a jó játékkal.

Vélemények

Bodrogi Csaba, a Zalakerámia ZTE szakmai igazgatója: – Egy igazi rangadón 12 pontos vezetésünk után nehézzé tettük sikerünket.

Kámán Tamás, a Zalakerámia ZTE játékosa: – Nagyon nehéz mérkőzésen nyertünk. Jól kezdtük a találkozót, de a Körmend gyorsan felzárkózott. A befejező két negyedben 12 pontos vezetésünk után kapkodtunk, ezért lett rendkívül izgalmas a hajrá.

Gáspár Dávid, a Zalakerámia ZTE játékosa: – Mindig nehéz Körmenden nyerni, ez a találkozó is ezt bizonyította. Az első két negyedben nem tudtuk Scottot semlegesíteni. A hajrában 12 pontos vezetésünknél kísértett a Kaposvár elleni találkozó, szerencsére akkor is, most is nyertünk.

(Zala-Lap, B. I.)

Tartalom megosztása: