keresés a weboldalon

Megszépült a Nefelejcs utca

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megszépült a Nefelejcs utca

2009 október 08 - csütörtök
Ünnepség volt a Nefelejcs utcában, ahol a lakók az önkormányzat vezetőivel együtt örültek a mintegy 17 millió forintos beruházásnak. A megjelenteket Balaicz Zoltán, képviselő köszöntötte, majd dr. Gyimesi Endre szólt az utca felújításának részleteiről. A munkálatokról beszélt Rigó Csaba, a beruházó önkormányzati társulás elnöke.

A Nefejelcs utcát érintette a Zalaegerszeg és térsége szennyvízelvezetési és kezelési projekt, a belvárosi csatornarekonstrukció egyik eleméhez tartozott. A beruházás során megvalósult az utca ivóvízvezeték átkötése az Ola utcai vezetékre.

Felújították a szennyvízátemelőt üvegszál erősítő poliészter béléssel. Kicserélték a gépészeti berendezéseket és megvalósult a szennyvízátemelő irányítástechnikai felújítása és a vezérlés cseréje. (Mindez bruttó 13,7 millió forintba került).

Az utca újraaszfaltozása is megtörtént 3,3 millió forintba került, mivel az első ötven méteres szakaszon a teljes pályaszerkezetet el kellett bontani és újraépíteni, valamint szegély és vízelvezető is épült. A Nefelejcs utca másik végében volt eddig a vasútvonal, ezt áthelyezték, így még csendesebb lett az utca, az ott élők örömére.

(Zala-Lap, V. Zs.
Fotó: Z. A.)

Tartalom megosztása: