keresés a weboldalon

Szépkorúak köszöntése

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szépkorúak köszöntése

2009 október 02 - péntek
Az idősek világnapja alkalmából került sor a szépkorúak köszöntésére a városi hangversenyteremben. Műsorral, köszöntőkkel és egy-egy szál rózsával igyekeztek a szervezők kifejezni azt a megbecsülést, mely az előttünk járó generáció tisztje.

– Az utódokat kötelezi a hála a munkáért, a törődéséért, minden meghozott áldozatért és a legszentebbért, az életért, melyet önöktől kaptunk – mondta köszöntőjében dr. Gyimesi Endre polgármester. – Önöktől tanultuk a gyerekek és unokák nevelését, melyet mi is továbbadunk.

Ez az élet körforgása. Az életé, melyet nem hiába kaptunk. Mindenkinek küldetése van, a munka, az értékek és a tudás átadása, melyet mi is kaptunk, és tovább kell örökíteni. Így születik a történelem, így tudunk átadni tartást, becsületet nemzedékről nemzedékre.

Ha ezt megtesszük, nyugodtan tekinthetünk vissza életünk alkonyán – mondta a polgármester, majd kiemelte, bár a város nem tudja és nem is tiszte a családot pótolni, a szociális szféra munkatársai nagy lelkesedéssel segítenek ott ahol lehet, a nyugdíjas otthonban, a gondozóházban és a számos nyugdíjas klubban.

A hagyományos köszöntés az idén új ünnepélyes pillanattal bővült. Zalaegerszeg és Környéke Idősügyi Tanácsának kitüntetése is átadásra került. A városi nyugdíjas élet szervezésében több éve kiemelkedően aktív Bánfai Sándort ismerték el ily módon.

A színes műsorban komoly és könnyűzene, tánc, vers és próza hangzott el. A legnagyobb tetszést talán ez utóbbi nyerte el, amikor is Konkolyné Pintér Mária „Az öregség szépségei” című gondolatait osztotta meg a hallgatósággal.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: