keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Továbbjutás túlórában

Zalaegerszeg címer
Hírek

Továbbjutás túlórában

2009 szeptember 30 - szerda
Pécsi MFC – ZTE FC 0-1 (0-0) Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzés. Pécs, 400 néző. Jv.: Solymosi. Gólszerző: Rudnevs (115. p)ZTE: Vlaszák – Szalai, Miljatovics, Bogunovics, Todorovics (Rudnevs 46. p.) – Schultz, Barna (Horváth A. 65. p.), Máté, Kamber, Magasföldi – Pavicsevics (Sluka 85. p.) Vezetőedző: Csank János.

Az első percek ismerkedése után az első félidőben a ZTE előtt adódott több lehetőség. Pavicsevics is, Magasföldi is nagy helyzetben hibázott. Szünet után az NB II-es hazaiak is többször veszélyezettek, Szamosi lövését a felső léc mentette. A 90 perc során nem született gól, így jöhetett a hosszabbítás.

Itt a zalaiak egy gyönyörű kapásgólt szereztek, így továbbjutottak a Magyar Kupában a legjobb 16 csapat közé. Bár még közel sem azt nyújtotta a ZTE, amit elvárunk tőle, azért lassan kezd kikászálódni a gödörből. Minden győzelemnek van értéke, s növeli az önbizalmat, amire most igencsak szüksége van a csapatnak.

Vélemények

Schultz Levente, a ZTE játékosa: – Örülök a továbbjutásunknak. A Pécs kemény ellenfélnek bizonyult. Már az első félidőben, ha berúgjuk nagy helyzeteinket, eldönthettük volna a mérkőzés sorsát.

Vass László, ZTE pályaedzője: – Nem játszottunk jól. Mind egyénileg és mind csapatszinten sokat hibáztunk. A továbbjutás volt a cél, ezt teljesítette a csapat.

Németh Ottó, a ZTE technikai vezetője: – Örüljünk a továbbjutásnak, mivel az elmúlt években jóval korábban kiestünk.

(Zala-Lap, B. I.)

Tartalom megosztása: