keresés a weboldalon

Lövészet korhű fegyverekkel

Zalaegerszeg címer
Hírek

Lövészet korhű fegyverekkel

2009 szeptember 28 - hétfő
A szeptember 25-27. között Zalaegerszegen rendezett versenyt a sportlövészeten belül hivatalosan történelmi pontlövők országos bajnokságának nevezik, ám gyakran elöltöltős, vagy fekete lőporos versenyként emlegetik. A lövészek korhű, régi fegyvereket használnak, emellett többen az adott kor katonai egyenruháját is magukra öltik. Az első nap a fegyverek ellenőrzésével zajlott, majd szombaton és vasárnap hatalmas durranásokkal zajlott a verseny.

A korhű fegyverek versenye idén már a negyedik szakági országos megmérettetés, és ezúttal először rendezték meg Zalaegerszegen. A hétvégén 50 versenyző 200 alkalommal állt lőállásba és 5 országos csúcs is született. A hazai lövészek remekül helytálltak, szinte minden kategóriában dobogóra állhattak. A párbajpisztoly csapatversenyben pedig országos bajnoki címet szereztek.

Az eredményhirdetést követően Góra Balázsnak dr. Benkő Kálmán, a Nyugat-dunántúli Regionális Államigazgatási Hivatal osztályvezetője az önkormányzati miniszter megbízásából a Magyar Köztársaság Bronz Érdemkereszt kitüntetést adta át.

– Nagyon örülök a kitüntetésnek, pláne annak fényében, hogy remek eredmények születtek az országos bajnokságon. Nagyon sokan léphettek fel a dobogóra egerszegi mezben. A kitüntetésről tudtam, hiszen értesítettek róla, hogy meg fogom kapni, csak augusztus 20-án külföldön tartózkodtam, így nem lehettem jelen az ünnepségen. Meglepetésként ért, hogy az országos bajnokság díjátadását követően a rendezvény záróakkordjaként én is átvehettem az elismerést – mondta Góra Balázs.

A lövészegylet az idén már nem rendez országos versenyt, az új szezon majd márciusban kezdődik. Addig a versenyzők kisebb, megyei versenyeken vesznek részt, illetve várják a hagyományos, baráti összejövetelt, a szilveszteri háziversenyt.

(Zala-Lap, B. M.)

Tartalom megosztása: