keresés a weboldalon

Családfesztivál Zalaegerszegen

Zalaegerszeg címer
Hírek

Családfesztivál Zalaegerszegen

2009 szeptember 27 - vasárnap
Igényes kikapcsolódást ígérve, a szolidaritás jegyében került megrendezésre a hétvégén immár 16. alkalommal a Családfesztivál. Az Ady-iskola és a városi hangversenyterem biztosította a helyszíneket a gyermekeket, fiatalokat, felnőtteket egyaránt megszólító programnak.

Dr. Marx Gyuláné fesztiválszervező elmondta, számos szponzor mellett a Családfesztivál Alapítványnak köszönhető a hagyományos, de megújulásra kész rendezvény. Az újítások között szerepel, hogy immár harmadik éve biztosítanak bemutatkozási lehetőséget a város valamely középiskolájának. Az idén a sor a Deák- Széchenyi intézményen volt, melyek az itt választható hét szakág közül mutattak be néhányat az érdeklődőknek.

Sajnálatos aktualitása van, a munkahely problémáknak, ezért a szolidaritás jegyében ezzel kapcsolatban is elhangzott előadás, tanácsadás, ezzel új résztvevőként debütált a programon a munkaügyi központ. Szintén újdonság volt az ötletláda, melyben a közönség helyezheti el kívánságit a jövő évi fesztivállal kapcsolatban.

Ilyen kérés nyomán indult az idén a népszerű televíziós műsor, a „Beugró” mintájára a helyi rögtönzéses produkció a Hevesi Sándor Színház művészeinek közreműködésével. A siker olyan nagy volt, hogy feltehetően állandósítani fogjuk ezt az előadást, mondta dr. Marx Gyuláné. A fesztivál régi arcai között továbbra is nagyon népszerű volt Lőrincz József játékmester, aki közel 70, saját készítésű, szabadalmaztatott logikai és ügyességi játékot kínált a különböző korosztályok számára.

– Ezek a játékok amellett, hogy a megszokottól eltérő gondolkodásra serkentenek, az emberi kapcsolatokat erősítik, amikor leülünk és együtt vagyunk. Ezek a természetes anyagból készült, kereskedelmi forgalomban nem kapható, egyedi játékok alternatívaként vannak jelen ott, ahol az igényes időtöltés érték. Erre az egész országban van példa – mondta a feltaláló.

A fesztivál indulása óta mindig részt vesz az eseményen a rendőrség baleset-megelőzési részlege, Horváth László százados irányításával. Az idén nemcsak a kerékpáros ügyességi pályán lehetett azonban vele találkozni, hanem előadóként is, ahol számos hasznos információt osztott meg, mellyel a gyalogos, a kerékpáros és az autós közlekedés az egész család számára biztonságosabbá tehető.

A napot ünnepélyes gála zárta a Helikon Tánckar és a Székesfehérvári Vörösmarty Színház közreműködésével.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: