keresés a weboldalon

Nagyon fontos három pont

Zalaegerszeg címer
Hírek

Nagyon fontos három pont

2009 szeptember 26 - szombat
ZTE – Kecskemét 3-2 (0-0) NB-I. bajnoki labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg, 3.500 néző. Játékezető: Vad II. Asszisztensek: Tóth V., Huszár. Gólszerzők: Pavicsevics (63.), Magasföldi (65.), Miljatovics (68.) ill. Csordás (49.), Koller (67.). Sárga lap: Schindler (89.).

ZTE: Vlaszák – Kocsárdi (Pavicsevics (55.), Miljatovics, Bogunovics, Todorovic (Barna 60.) – Máté P., Kamber, Szalai, Schultz, Magasföldi (Kovács 82.) – Rudnevs. Vezetőedző: Csank János.

Kecskemét: Mitrovics – Schindler, Némedi, Koller, Robson – Alempijevics, Bertus, Szavics (Litsingi 62.), Yannick (Reszelics 77.) – Montvai, Csordás. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics.

Két ellentétes félidő, egy kecskeméti gól, mint égből a villámcsapás, majd a dermedtség után feléledő remények, amelyek szertefoszlani látszottak, s végül a kedvező végkifejlet – röviden ez a mérkőzés krónikája. Az első 45 percben egyik csapat sem akart kockáztatni, eredmény egy meglehetősen unalmas félidő volt.

Aztán jött egy szépen kijátszott kecskeméti gól, s a ZTE-nek változtatnia kellett. Lehet, hogy ha Csordás nem rúgja be, marad a null-null, vagy a vége felé az egyik csapat talál egy gólt. Szerencsére időben jött a gól, s ezután már élvezni is lehetett a játékot. A dupla élvezetet pedig az jelentette, hogy itthon maradt a három pont.

Vélemények

Csank János, a ZTE vezetőedzője: – Tartottam a mérkőzéstől. Az első félidő végén nekünk voltak helyzeteink, sajnos nem sikerült értékesíteni azokat. Örülök, hogy ezúttal nem csak hátul, hanem elől is gólképesek voltunk. A Kecskemét egy jól játszó csapat, nehéz legyőzni őket. Nekünk sikerült.

Tomiszlav Szivics, a Kecskemét vezetőedzője: – Gratulálok a ZTE győzelméhez. A második félidőben mindkét csapat nyílt sisakkal játszott. Sajnos, nem bírunk annyi gól rúgni, mint amennyit kapunk. A szünet után jó mérkőzést láthattak a nézők.

Barna Zsolt, a ZTE játékosa: – Első NB I-es mérkőzésemen jól illeszkedtem be a csapat játékába. A második félidei játékunk alapján megérdemelten nyertünk. Bizakodom, hogy a sikerünk további lökést ad a jó folytatásra.

Máté Péter, a ZTE játékosa: – Már az előzetesben megmondtam a ZalaSportnak, hogy nyerünk, így lett. Amikor a vendégek megszerezték a vezetést, akkor is bíztam a sikerünkben.

(Zalal-Lap, B. I., Z. A.)

Tartalom megosztása: