keresés a weboldalon

Sportakadémiai osztály a Deákban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Sportakadémiai osztály a Deákban

2009 szeptember 21 - hétfő
Közoktatási típusú labdarúgó sportiskolai osztállyal bővült az idei tanévvel a Deák Ferenc és Széchenyi István Szakközép- és Szakiskola, Sportiskola. Mint Rozmán Sándor igazgató-testnevelő elmondta, nyitottak voltak a lehetőségre, melyet a márciusi közgyűlési határozat értelmében meg is kaptak.

Az idei tanévben a klub előválogatása alapján választódott ki a 27 fiú, akik gimnáziumi kerettanterv alapján tanulnak. A következő tanévtől már meghirdetett lesz a jelentkezés, akárcsak az intézmény többi szakágára.

– Egyelőre be kell járatni, minden buktatójával együtt helyretenni ezt a lehetőséget. Igyekszünk megelőzni és kiküszöbölni azokat a problémákat, melyek az újfajta képzés során felmerülhetnek. Aztán majd évvégén remélhetőleg lesz okunk az ünneplésre is – mondta az igazgató.

– Nagyon feszített a fiúk tempója. Heti 8 edzésük van, ebből három délelőtt, tanrendbe illesztve. Ezenkívül a gimnáziumi követelményeknek megfelelően két nyelvet tanulnak és heti 28 órát töltenek az iskolapadban. Ezért oda kell figyelni arra, hogy megfelelő felkészítést kapjanak az iskolában, hogy a klub a sport terén hozza ki belőlük a legjobbat, a kollégiumban pedig a tanulás mellett, a kellő pihenés betartására is ügyelni kell. Így mindenkinek van tennivalója.

Kovács László, az edzések szakmai irányítója elmondta, a fiúk most szokják a légkört, az iskola és az edzések szintjén is minden új. Egy hónap után várhatóan beáll a rend. A deákos osztály együtt edz a Landorhegyi iskola nyolcadikasaival, mert futballban egy korosztálynak számítanak a 1994-ben és 1995-ben született tanulók.

A Kovács László, Kámán Attila és Szalay Csaba vezette tréningek a Landorhegyi iskola műfüves pályáján zajlanak. A hazai bajnoki mérkőzések helyszíne pedig az Ifjúsági Sportcentrum.

– Eddig jól állunk a bajnokságban – mondta Kovács László. – De a sport mellett komolyan vesszük és ügyelünk a tanulmányi eredményekre, csakúgy mint a csapaton belüli emberi kapcsolatok kialakítására. Másik újdonság az iskola életében, hogy az idei tanévtől az oktatás szakmacsoporton belül nyelvi előkészítő osztály is indult. A diákok heti 11, azaz évi közel 400 órában tanulják vagy a német vagy az angol nyelvet.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: