keresés a weboldalon

Legjobbak az országban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Legjobbak az országban

2009 szeptember 19 - szombat
Tizenöt év után ismét országos elsők lettek a Béke Ligeti Általános Iskola diákjai (Fincza Zoltán, Barabás Benita, Dezse Melinda, Kovács Alexandra), a tanulásban akadályozottak tanulmányi versenyén. Amellett, hogy a hat tantárgyat magában foglaló komplex megmérettetésen a legjobb csapatként tündököltek, egyéniben, matematikából szintén zalaegerszegi siker született Fincza Zoltánnak köszönhetően.

– A versenyen a tanultak gyakorlati alkalmazására teszik a hangsúlyt, mert ez a mi diákjainknak a legnehezebb feladat – mondta Gerencsérné Tóth Enikő tanárnő, aki szakköri foglalkozások keretében készítette fel a győztes csapatot. Mint a gyerekek elmondták nem számítottak ilyen jó helyezésre, szóba sem került a dolog, mert nem akarták elbízni magukat.

Annál nagyobb volt a meglepetés, amikor a hátulról előre sorrendben ismertetett végeredmény felolvasásakor, az ő nevük hangzott el huszonnegyedszerre. Aztán boldogan válogathattak az ajándékok közül, de a budapesti kirándulás sok élménye sem felejtődik majd egykönnyen.

– Az iskolánk már 30 éve részt vesz ezen a versenyen. Az eredményességet befolyásolta a szorgalmas, egész éves felkészülés mellett, hogy nagyon jól tudtak együtt dolgozni a gyerekek, segítették, irányították egymást – jegyezte meg a tanárnő, aki már el is kezdte a munkát az idei versenyzőkkel.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: