keresés a weboldalon

Újraélesztenek a képviselők

Zalaegerszeg címer
Hírek

Újraélesztenek a képviselők

2009 szeptember 11 - péntek
A Zalaegerszegi Gyermekek Egészségéért Alapítvány munkájának köszönhetően számos tanfolyam segíti a szülőket a gyermekellátás és nevelés kérdéseiben, melyek megválaszolására a rendelésen nincs idő, mondta dr. Molnár Sarolta gyermekorvos, az alapítvány egyik alapítója.

– Szülésfelkészítő tanfolyammal kezdtünk, aztán jött a kismama torna, a gyermekbetegségeket tárgyaló előadássorozat, gyermekpszichológiai kérdéskör és az alapszintű újraélesztés elsajátítása.

Ez utóbbiba az alapítvány titkára, Szűcsné Dóczi Zsuzsanna invitálására néhány képviselő is bekapcsolódott – mondta a doktornő, hozzátéve a tanfolyamok iránt nagy az érdeklődés, kezdik kinőni a Zárda utcai rendelő és a TESZ székház biztosította terem kereteit.

– Sok kolléga kapcsolódik a munkába, nagyon jó gárda alakult ki. A szakemberek a szabadidejük terhére vállalták a képzéseket. Az újraélesztést tanító tanfolyam Ladányi Ibolya mentőtiszt szakmai vezetésével folyik.

Az egyik résztvevő, dr. Káldi Dávid képviselő elmondta, bár anno a jogosítványa megszerzésekor tanult elsősegélynyújtást, úgy érzi ismereteit fel kell frissítenie. Véleménye szerint 100 emberből 99 nem tudna szakszerű segítséget nyújtani.

Ladányi Ibolya elmondta, 2006-ban módosítottak néhány szabályt az újraélesztéssel kapcsolatban, melyeket nem árt tudni azoknak, akik régen vettek részt elsősegélynyújtó tanfolyamon.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: