keresés a weboldalon

Személyre szabott órarend

Zalaegerszeg címer
Hírek

Személyre szabott órarend

2009 szeptember 10 - csütörtök
Az elmúlt bő egy évben folyamatos fejlesztések során megújult a Zala Megyei Kórház Fizioterápiás Osztálya, melynek ünnepélyes átadására szeptember 9-én került sor.

– Első lépésként diszpécserpultot alakítottunk ki, majd az elöregedett géppark helyére modern, teherbíró eszközöket vásároltunk és ezek segítségével új terápiás eljárásokat is bevezettünk – mondta dr. Szekeres László főorvos, az osztály szakmai vezetője.

Majd hozzátette, egyre nagyobb igényeket kell kielégíteni, hiszen számos osztályról érkeznek hozzájuk a betegek kezelésre, illetve a mozgásszervi problémák népbetegségnek tekinthetők, melyek egyre fiatalabb korban és egyre nagyobb számban okoznak panaszokat.

– Naponta 150 – 180 beteget látnak el és közel kétszer ennyi kezelést végeznek feszes beosztással az osztály munkatársai. A gördülékeny ellátást nagyban segíti az a számítógépes rendszer, mely személyre szabott órarendet készít a kezelésre érkezőknek.

Így szinte nincs várakozási idő, a megfelelő fülkébe irányítják a beteget, ahol a komplex gépek segítségével akár többféle kezelést is végre tudnak hajtani, nem kell tehát vándorolni egyik helyiségből a másikba, tájékoztatott Gombosné Papp Judit vezető gyógytornász.

Az 5,5 forint értékű fejlesztésért az osztályvezető mellett, dr. Csidei Irén főigazgató mondott köszönetet a támogató ISPITA Alapítvány kuratóriumi elnökének, Lukács Tibornak, illetve egyik kiemelt partnerüknek a Color Ruházati és Kereskedelmi Kft. képviselőjének. Ez utóbbi cég dolgozói rendszeres résztvevői a fizioterápiás osztályon folyó gyógytornának és vízi tornának, mely ezen esetben főként preventív célokat szolgál.

Dr. Szekeres László végül megjegyezte, bár a mai időkben nehéz előre tervezni, az osztályon magasan képzett szakmai gárda dolgozik, akiknek munkáját további fejlesztésekkel szeretnék támogatni. 

A betegek részéről pozitív visszajelzéseket kapnak. Ezzel kapcsolatban kérdőíveket is töltettek ki. Erre és a napi rutinra alapozva változott meg a rendelési idő is. Reggel 7 órától fél négyig várják a betegeket a fizio-, hidro-, illetve az elektroterápiás egységekbe.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: