keresés a weboldalon

Tantárgyi kiegészítés

Zalaegerszeg címer
Hírek

Tantárgyi kiegészítés

2009 szeptember 04 - péntek
Az információkra, a televízió és számítógépek napi jelenlétére építő társadalmunkban a reális eligazodáshoz segítséget kell nyújtani, különösen ezen ingerekkel szinte állandó kapcsolatban lévő diákság esetében. Ezen cél, valamint a kulturális nyitottság és a művészeti nevelés részeként néhány éve mozgókép-és médiaismert tantárgyat vezettek be előbb a közép, majd az általános iskolákban.

Sajnos azonban a kitűzött célt, a kevés óraszám, a frontális oktatás és nem mindig szakértő pedagógusok révén csak részben lehet megvalósítani. Ezt ellensúlyozandó a Landorhegyi-iskolában szakkör és művészeti alapképzés keretében lehet elmélyülni a témában.

– Évek óta megél egymás mellett a két foglalkozás – mondta Gedeon Tamás, mozgókép és médiaismeret pedagógus. – A szakkörbe elsősorban a helybeli tanulókat várjuk. A szegedi Táltos Művészeti Iskola által támogatott fotó – videó tanszakra pedig bármely intézményből várunk jelentkezőket.

Ez a képzés, mely az 5 – 8. osztályosokat célozza meg, egyedülálló a városban, mivel a fotózás mellett videó készítésre is mód nyílik. Művészeti alapképzésként segíti a pályaorientációt. De ami még fontosabb, a mai villódzó képi világban arra tanít, hogy ne csak a felszínt nézzük, keressünk mélyebb tartalmakat a képek mögött és egy kicsit lassítsunk le, csodálkozzunk rá a dolgokra.

Segíthet abban, hogy a gyerekek a képi világban szelektálni tudjanak és ne csak a villózás kábítsa el őket. A képzés azon diákok számára, akik egyéb művészeti alapképzésben (tánc, rajz) nem vesznek részt, ingyenes. Felvételünkön Tóth Balázs tavalyi tanévben készült felvétele látható, talányos kép kategóriában.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: