keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Koósékkal indul a zenei évad

Zalaegerszeg címer
Hírek

Koósékkal indul a zenei évad

2009 szeptember 02 - szerda
Budaházi Tibor festőművész kiállításával indul az őszi/téli szezon a Keresztury ÁMK Hangverseny- és Kiállítóteremben – tájékoztatta Farkasi Csilla intézményegység vezető a sajtó képviselőit.

A művész a közelmúltban ünnepelte 55. születésnapját, s ez ad alkalmat a szeptember 9-i tárlatnyitásra. Novemberben Frimmel Gyula grafikusművész munkáival folytatódik a kiállítások sora. Ami a zenei évadot illeti: szeptember 18-án Koós János, Koós Réka és Dékány Sarolta közös koncertjére kerül sor.

A szervezők elárulták, hogy az est első felében régi Koós-slágerek hangzanak majd el, a második részben pedig Koós Réka népszerű musical betéteket énekel, amivel a fiatalabb korosztályokat is szeretnék megcélozni.

Szeptember 22-én a varasdi „barokk esték” fesztiválról érkezik egy zenekar a zsinagóga színpadára. A horvát testvérváros Camerata Garestin kórusa barokk hangszeres zenei produkcióval is készül.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a zene világnapja alkalmából október 1-én egy Mozart esttel készülnek. Egly Tibor zongoraművész lép fel, aki ezzel a produkcióval legutóbb a strassbourg-i közönséget bűvölte el.

Október 2-3-án pedig az V. Zalaegerszegi Gyerekkórus Fesztiválra és Versenyre kerül sor, melyen körülbelül 500 gyerek vesz majd részt. Az intézményvezető az idei év egyik legnagyobb attrakciójának Érdi Tamás zongoraművész hangversenyét tekinti, aki október 9-én ad koncertet.

Az est főleg Chopin és Liszt Ferenc művekből áll majd. A hagyományos Jazz-szerda rendezvénysorozat is októberben startol. Tizennegyedikén a Budapest Ragtime Band lép színpadra. Műsoruk a 20-as, 30-as évek hagyományos dixi és ragtime muzsikáját idézi fel, modern hangtechnikai elemekkel tarkítva a produkciót.

Az idei jazz-évadban ezen kívül a Pannónia Klezmer Band, a Hétrét, a Firkin, a Tátrai Trend, a Jambalaya és a Benkó Dixieland Band koncertezik. A hangversenyteremben novemberben a Szentpéteri Csilla Trió, decemberben pedig Hajdók Judit orgonaművész lép még fel. Októbertől újraindul a zenebarát klub is, továbbra is Szigethy István óriási lemezgyűjteményére építve az esteket.

Farkasi Csilla elmondta, hogy az idei évadban nem hirdetnek komolyzenei bérletet. Tavaly ugyanis kevés érdeklődő választotta a koncertlátogatás ezen formáját, s a gazdasági válság miatt most a szponzorok is elmaradoznak.

A szervezők azonban a zenebarátok megnyugtatásaképpen úgy tájékoztattak, hogy továbbra is lesznek komolyzenei koncertek, csak nem intézményesített (bérletes) formában. Az így megtakarított összeget inkább további zenei produkciókra fordítják.

(Zala-Lap, – pet -)

Tartalom megosztása: