keresés a weboldalon

Újabb két buszt adtak át a Zala Volánnál

Zalaegerszeg címer
Hírek

Újabb két buszt adtak át a Zala Volánnál

2009 augusztus 31 - hétfő
Újabb két Mercedes-Benz Conecto „LF” típusú, alacsony padlós városi autóbuszt állított forgalomba a Zala Volán Zrt., teljesítve ezzel a közszolgálati szerződésben foglaltakat. A mostani beruházás mértéke megközelíti a 100 millió forintot.

– Nincs más út – mondta az átadáson Zalatnai László, a Zala Volán vezérigazgatója -, az eszközparkot a gazdasági válságban is fejleszteni kell, hiszen csak így lehet esélye a cégnek 2012-ben az újabb közszolgálati szerződés megkötésére. Az elmúlt öt évben egyébként öt csuklós Mercedes és a mostaniakkal együtt összesen hét, úgynevezett Mercedes szóló busz beszerzésére került sor.

Gyimesi Endre polgármester örömmel nyugtázta az újabb buszok átadását, majd hozzátette: más volán társaságoktól eltérően – ahol a buszok átlag életkora a nagykorúság felé közelít – a Zala Volánnál figyelnek arra, hogy a járművek tíz évnél fiatalabbak legyenek.

Sajnálatos módon az utóbbi időben az országos vezetés elbizonytalanította a tömegközlekedést, amelynek során a központosítás gondolata került előtérbe. Amennyiben ez bekövetkezne – vélte a polgármester -, úgy az önkormányzatok elvesztenék érdekeltségüket a volán társaságokban, így az eszközök akár máshová is kerülhetnének.

Végül Zalatnai László a városi közlekedés tehermentesítése, ésszerűsítése érdekében javasolta, hogy „porolják le” azt a korábbi tervet, amely a Kovács Károly tér helyett a kertvárosi Decentrum szerepét erősítené. Ugyanis, ha ezt nem lépik meg a közeljövőben, az utasszám-csökkenés miatt járatátrendezésekre lesz szükség.

(Zala-Lap, S. P.)

Tartalom megosztása: