keresés a weboldalon

Megnyílt a bevásárló park

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megnyílt a bevásárló park

2009 augusztus 29 - szombat
Az elmúlt héten ünnepélyes keretek között megnyitotta kapuit a Zala Park kereskedelmi központ. Baksa Soós Attila, a fejlesztő ConvergenCE ügyvezető igazgatója megnyitó beszédében utalt arra, hogy sokan talán már nem is emlékeznek arra, hogy a 74-es és 76-os út találkozásánál lévő egykori gyárterület egy évvel ezelőtt még milyen elhanyagolt volt.

Ma már más érzés ide jönni, hiszen az elmúlt hónapok alatt teljesen más arculatot kapott a terület. A fejlesztő és a befektető cég (Europa Fund II) a tavaly októberi alapkőletétel óta a régió legnagyobb bevásárló parkját építette meg Zalaegerszegen.

– Lényegi szempont volt számunkra, hogy a fejlesztés során helyi munkaerők segítségével egy emberközeli, emberléptékű kereskedelmi parkot valósítsunk meg – fogalmazott Baksa Soós Attila, majd köszönetét fejezte ki az önkormányzat képviselőinek, és mindazoknak, akik a fejlesztés során segítséget nyújtottak.

Dr. Gyimesi Endre polgármester kiemelte: nem csak az építkezés, de a megnyíló üzletek is új munkahelyeket teremtenek a térségben. A most átadott Zala Parkban 17 ezer 800 négyzetméteren összesen 25 üzlet várja majd a vásárlókat a zalai megyeszékhelyről és vonzáskörzetéből, valamint a szomszédos országokból is számítanak vásárlókra.

– A város önkormányzata pozitívan fogadta és támogatta a fejlesztést. Az üzletközpont jó példa arra, hogy a gazdasági nehézségek ellenére is sikeres lehet egy beruházás – mondta a polgármester. 

 régió vezető üzleti parkjában olyan nagy márkák bérelnek üzletet, mint a C&A, Asko, New Yorker, Takko, KIK, Brendon, Régió, DM Drogerie Markt, Fressnapf. Mint az ünnepélyes megnyitón elhangzott, mintegy félmillió lakosnak nyújt bevásárlási lehetőséget az új üzleti negyed.

A kényelmes vásárlást segíti a kiépített 620 férőhelyes parkoló. A helyszín kiválasztásánál fontos szempont volt még, hogy a közelben több nagy üzletközpont működik. Nem csak a nagy vállalatok találhatnak otthonra a Zala Parkban, hanem a helyi kisvállalkozások is megtalálhatják számításaikat.

A park működtetői a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben finanszírozási és egyéb segítséget is nyújtanak azoknak a Zala megyében és vonzáskörzetében működő kisvállalkozásoknak, amelyek szívesen választanának a bevásárló centrum központjában, az úgynevezett Piazza-n kialakított 100-3500 négyzetméteres üzlethelyiségek közül. Számukra egyedi, az igényekhez igazodó konstrukciókat dolgoznak ki a kereskedelmi park működtetői.

Elsősorban olyan jellegű üzletek számára lehet ideális az együttműködés, mint például: kávézók, gyorséttermek, vagy olyan profilú – könyv, ajándék, kertész, szőnyeg, különleges ételek boltja, optikus, csempe, és járólap-kereskedés – üzletek számára, amelyek sikeresen üzemelnek más hasonló kereskedelmi parkokban is. Természetesen más profilba illeszkedő helyi vállalkozók jelentkezését is várják.

(Zala-Lap, V. Zs, S. P.)

Tartalom megosztása: