keresés a weboldalon

Triesztbe készülnek

Zalaegerszeg címer
Hírek

Triesztbe készülnek

2009 augusztus 27 - csütörtök
Az egész augusztus edzéssel telt a ZTE – Eötvös fiú kosárcsapatánál. Gőz erővel készülnek ugyanis a szeptember első hétvégéjén Triesztben megrendezendő korosztályos tornára. Az idén immár kilencedik alkalommal vesz részt az iskola a 12 éves fiúkat és lányokat szerepeltető nemzetközi tornán.

A várható helyezést nehéz megjósolni, de egy első és több alkalommal második helyet is kivívtak a gyerekek, tudtuk meg Hanzséros Alajostól, a fiú csapat edzőjétől. A zömében az Eötvös iskola diákjai alkotta fiú csapathoz csatlakoznak a Zala Volán leány sportolói, hogy az olasz város főterén, szabadtéri mérkőzések alkalmával mutassák meg tudásukat.

– Több olasz kapcsolattal is rendelkezik az iskola kosárcsapata, amelyekkel a nyár folyamán néha élni szoktunk. De a trieszti kupa a legbiztosabb pont már sok – sok éve. Az itteni játékosokat a versenynaptárhoz igazodva mindig vissza is hívjuk egy – egy kupára – mondta Hanzséros Alajos, aki utoljára 2002-ben vitte csapatát az említett versenyre.

– Játszani megyünk, a végeredményt ebben a korcsoportban nehéz megjósolni. Érdekesség, hogy a város főterén, nem éppen a szokásos körülmények között zajlanak a mérkőzések. De az olaszok szeretik kivinni a szabadtérre a sportot, a kosárlabda náluk különösen kedvelt.

A „pálya” mellett áramlik a lakosság, zajlik az autós forgalom. És látótávolságon belül a tenger. A fiúk egyébként a ZTE serdülő B csoportban szerepelnek itthon. De részt veszünk a diákolimpián és az egyesületi bajnokságon is. Lesz mód játékra bőven – tette hozzá, majd jó néhány játékost sorolt fel, akik egykori eötvösösként ma már az NB I-es keret tagjai.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: