keresés a weboldalon

Nem egészen főpróba

Zalaegerszeg címer
Hírek

Nem egészen főpróba

2009 július 23 - csütörtök
ZTE FC – Videoton FC 2-0 (1-0) Ligakupa labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg, 1100 néző. Játékvezető: Bognár T. (Takács G., Iványi I.). Gólszerzők: Rudnevs ( 41.), Vittman (50.).

ZTE: Pogacsics – Kocsárdi, Szalai, Bogunovics, Kocsis A. – Petneházi, Horváth A., Schultz (Kovács G., 82.), Sági A. (Polareczki, 64.), Rudnevs (Balázs Zs., 46.), Vittman (Bozsoki, 66.). Vezetőedző: Csank János.

Videoton: Filipovics – Kocsis G. (Fejes, 46.), Radovics, Vaszicsku (Vadász, 53.) – Milanovics, Sifter (Bencze, 81.) – Móri, Máté (Moreira, 46.), Présinger – Kocsis D. (Szolnoki, 61.), Vujovics. Edző: Bekő Balázs.

Bár mindkét oldalon az előzetes várakozások szerint az első csapatok főpróbájának tekintették a találkozót, a hazaiaknál és a vendégeknél is csak 3-4 rutinos játékos lépett pályára. A zalaiak gyorsan magukhoz ragadták a kezdeményezést. A hazaiak előtt több lehetőség is akadt, még a fehérváriak szabadrúgások révén veszélyeztettek. Az első játékrész hajrájában góllá érett a ZTE fölénye. Szünet után gyorsan növelte előnyét a hazai csapat.

A folytatásban is kézben tartotta a játék irányításáta kék-fehér gárda, győzelme teljesen megérdemeltnek mondható. A vendégeknek szinte helyzetük sem volt. Összességében egy elfogadható első és egy gyengébb második félidőt produkáltak a meglehetősen érdekesen összeállításban pályára lépő csapatok.

A döntő az volt, hogy a hazai fiatalok jobban akarták a győzelmet mint a vendégek ifjai, ráadásul az „öregebbek” – Kocsárdi, Schultz, Horváth A. – is odatették magukat a nagy meleg ellenére. Bizalomkeltő volt Rudnevs és Bogunovics játéka is, sőt nem keltett rossz benyomást a védelem tengelyében Szalai sem. De hogy a védelem, hogy áll fel szombaton a Paks ellen, azt legfeljebb Csank mester tudja. Vagy még ő sem.

Vélemények

Pogacsics Krisztián, a ZTE kapuvédője: – Teljesen megérdemelten nyertünk. Annak külön örülök, hogy a lehetőséget kapott fiatalok bizonyítottak, hogy lehet rájuk számítani.

Horváth András, a ZTE középpályása: – Mi rutinosabb játékosok jól összefogtuk a fiatalokat. Ügyesek voltak, győzelmünk nem forgott veszélyben.

Kocsis Adrián, a ZTE védője: – Örülök a játéklehetőségnek. Úgy érzem, nem vallottunk szégyent. Megmutattuk, hogy lehet ránk számítani.

(Zala-Lap, B. I., B. M.)

Tartalom megosztása: