keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Magabiztos magyar siker

Zalaegerszeg címer
Hírek

Magabiztos magyar siker

2009 július 18 - szombat
Magyarország – Bosznia-Hercegovina 87-60 (23-9, 23-16, 15-11, 26-24) Előkészületi férfi válogatott kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 800 néző. Jv.: Pálla, Török, Németh.

Magyarország: Fodor M. (8/3), Lóránt (6), Németh (8/3), Kámán (14/9), Horváth Z. (9/3). Csere: Horváth Á. (2), Vojvoda (9), Körtélyesi (8/3), Hanga (15/6), Bódi (5/3), Trepák (2), Tóth N. (1), Szövetségi igazgató: Mészáros Lajos. Szövetségi edző: Branislav Dzunics.

Bosznia-Hercegovina: Jovanovics ((8/3), Opacak (4), Bajramovics (4)., Varda (7), Dedovics (19), Csre_ Jazuim (4), Giordics, Bancsics (2), Milosevics (6/3), Kikanovics (6).. Szövetségi kapitány: Bajramovics Mensur.

A remekül kezdő magyar csapat gyorsan ellépett ellenfelétől, a hazaiak a 7. percben már 10 ponttal vezettek (16:6). Nagyszerűen védekeztek és a támadásoknál is pontosak voltak. A folytatásban sem csökkent a magyar csapat lendülete és az előny fokozatosan nőtt. Kámán Tamás és társai végig kézben tartották a mérkőzés irányítását és fölényes győzelmet arattak.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a vendégek tartalékosan léptek pályára, de ez sem csökkenti a magyar siker értékét, mivel a bosnyák kosárlabda jobb a magyarnál. Bizonyítja, hogy a vendégek még kijuthatnak az Eb-re, ha megnyerik a pótselejtezőt. A magyaroknak viszont a legjobbak közötti bentmaradás a cél a pótselejtező során.

Vélemény: Kámán Tamás, a Zalakerámia ZTE és a magyar válogatott játékosa: – Nagyon örülök, hogy a nemzeti színek képviseletében Zalaegerszegen is pályára léphettem. A találkozó jól szolgálta felkészülésünket, úgy látom, egy fiatal, harcos csapat van alakulóban. Branislav Dzunics a védekezésre fekteti a hangsúlyt, az a véleménye, ez mindennek az alapja. Igazat is adok neki, mert szerintem csak akkor maradhatunk Európa legjobbjai között, ha védőjátékunk nagyon jó lesz, és ebből indulva könnyű kosarakat szerezhetünk.

(Zala-Lap, B. I.)

Tartalom megosztása: