keresés a weboldalon

Intézményi felújítások

Zalaegerszeg címer
Hírek

Intézményi felújítások

2009 július 17 - péntek
Az idei évben mintegy 450 millió forintot fordít a város az önkormányzati intézmények korszerűsítésére, felújítására. Mint Gyutai Csaba alpolgármester érdeklődésünkre elmondta, a tavalyi évhez képest annyival jobb a helyzet, hogy közel 120 millió forint pályázati forrást sikerült bevonni a rendszerbe.

– A nyertes pályázati projektek között van a Berzsenyi úti orvosi rendelő komplexum korszerűsítése és akadály-mentesítése mintegy 87 millió forint költségvetési előirányzattal. A beruházás jelenleg negyven százalékos készültségi fokú, október végére várható a befejezése.

Az Űrhajós utcai székhelyóvoda nyílászáróinak cseréje és fűtésrekonstrukciója, 24 millió forintos költséggel, és ebbe a körbe tartozik még a Landorhegyi székhelyiskola konyhabővítése, melynek költségvetési előirányzata 65 millió forint – tájékoztat Gyutai Csaba és hozzáteszi:

– Ezzel a felújítással késésben vagyunk, már a harmadik közbeszerzési eljárást folytattuk le, mert az eredeti műszaki tartalom mellett nem voltak vállalkozói cégek, akik vállalták volna a munkát. Most kisebb műszaki tartalommal, de egy igazán jó minőségű konyha épül ki az intézményben. A polgármesteri hivatal energetikai korszerűsítésére is sor kerül, szintén pályázati támogatással. A kivitelezési munkák augusztus közepén kezdődnek.

Az óvodák közül sor kerül a Petőfi tagóvoda vizesblokk cseréjére, és a konyhai csempeburkolat felújítására, a Napsugár utcai intézményben, pedig nyílászárók cseréjére kerül sor. Több mint 22 milliós költséggel július végén kezdődik az Ady iskola nyílászáró cseréjének első szakasza, a Liszt iskolában két hete kezdődött a fűtésrekonstrukció, és szintén megkezdődött az andráshidai Öveges ÁMK teljes tetőcseréje, valamint az Apáczai ÁMK tornatermében a burkolatcsere.

E három intézményi felújítás költsége több mint 70 millió forint. A munkálatok augusztus végére fejeződnek be. Az alpolgármester megemlítette, hogy már elkészült a Munkácsy tagiskola tanműhelyének tetőszigetelése, a Dózsa iskola utcafronti kerítésének és udvarának felújítása, valamint a Pálóczi zeneiskola nyílászáróinak a cseréje, és a Páterdombi szakképző iskola főbejáratánál az elő-lépcsők felújítása is megtörtént.

A Kovács Károly Tagkollégium „A” épületének nyílászáró cseréje, pedig a közeljövőben befejeződik. Néhány hét múlva kezdődnek a munkálatok a Napsugár úti bölcsődénél, ahol a bejárati előtetőt teszik rendbe, míg az Űrhajós úti bölcsődében felújítják a szociális blokkot. A Gyermekotthon balesetveszélyes erkélyének kijavítása viszont már megtörtént.

Az alpolgármester megemlítette, hogy kivitelezés alatt van a Keresztury-emlékház homlokzatának és teraszának felújítása, előkészítés alatt a Szenterzsébethegyi Közösségi Ház utcafrontra történő megnyitása és akadály-mentesítése. Tervezés alatt van még a Városi Sportcsarnok tűz- és érintésvédelmi rekonstrukciójának első üteme.

(Zala-Lap, V. Zs.)

Tartalom megosztása: