keresés a weboldalon

Sportos nyár Vorhotán

Zalaegerszeg címer
Hírek

Sportos nyár Vorhotán

2009 július 08 - szerda
Vorhotán sportos elfoglaltságok várják a nyári szünetben a gyerekeket. Úszó- és lovastábor nyújt hasznos és kellemes kikapcsolódást a résztvevőknek.

A Harmat uszodában immár harmadik éve várják az 5-8 éves korosztályt, hogy akár vízhez szoktatás, akár az úszás technika javítás terén, fejlettségnek megfelelő csoportbontásban nyújtsanak segítséget szakoktatók közreműködésével. A tábor népszerűségét mutatja, hogy évről évre nagyobb az érdeklődés, az idén már 6 turnust kellett indítani az igények kielégítésére.

A napi kétszer másfél órás vízi élet után a szárazföldön kézműves foglalkozások, játszóház és kisebb túrák várják a gyerekeket, tudtuk meg Bogár István táborvezetőtől. Minden turnus végén nyílt foglalkozást tartanak, ahol a szülők is megtekinthetik, mennyit fejlődött csemetéjük az úszás terén. A település lankás részén májusban nyitotta meg kapuit a Virágszer Lovasudvar, így idén első alkalommal szerveznek tábort július végén az érdeklődő gyerekeknek.

A hangsúlyt itt nem a sokszínű program, hanem a lovaglás, a lovak megismerése, és a lóápolás kapja. Lehetőség van teljesen kezdők számára az első közös lépések megtételére, akárcsak a hobbi szinten túlmutató díjlovagláshoz való felkészülésre is. A családias, városi zajtól elzárt környezet mindehhez idilli hátteret biztosít.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: