keresés a weboldalon

Szakmai vizsgák a Munkácsyban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szakmai vizsgák a Munkácsyban

2009 június 09 - kedd
Az év végi nagy megmérettetések közé tartozik a szakmai ismeretekről való számadás is. A Munkácsy tagiskolában a hétvégén a ruhaipari modellező technikusok és a fodrászok vizsgája zajlott. Mindkettő élesben, azaz divatbemutató keretében, illetve élő modellek közreműködésével a konkrét tudás látható megnyilatkozásaiként.

A ruhaipari modellező technikusok először megtervezték saját ruhájukat, majd elkészítették az ennek megfelelő szabásmintát, mely a szakma leglényegesebb elemét jelenti. Ez alapján varrták meg a ruhákat, melyek utcai viseletként, illetve alkalmi öltözetként hasznosulnak.

A zsűri az értékelés során figyelembe vette az egyéniséghez illő stílusválasztást, hiszen mindenki maga vonult fel a kifutón az általa megálmodott ruhában. Ezenkívül fontos szempont volt még az anyag és fazon összhangja és természetesen a technikai kivitelezés.

A végzős fodrászok maratoni nap elé néztek, amikor is rokonaik, ismerőseik nagy örömére, hat féle frizurát kellett elkészíteniük a szakmai zsűri előtt. Ezen munkák alapján derült ki, ki milyen jártasságra tett szert a szakma alapjaiban és krémjét.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: