keresés a weboldalon

A könyvek tisztelete

Zalaegerszeg címer
Hírek

A könyvek tisztelete

2009 június 09 - kedd
Zalaegerszegen ezúttal a Mindszenty téren nyílt meg hivatalosan a 80. ünnepi könyvhét. Az „ifjakat és a már sok könyvhetet megélt érdeklődőket” Kiss Gábor, a Deák Ferenc Megyei Könyvtár igazgatója köszöntötte.

Mint mondta, nagy összefogással született meg az idei megyei programsorozat, a támogatók között ott találjuk a városi és megyei önkormányzatot, a Szépírók Társaságát, a Pannon Írók Társaságát és több kistérségi társulást is.

A könyvhét alkalmából a megyében összesen 34 rendezvény zajlik 13 település tizenhét helyszínen, negyvenhét vendég részvételével. Az igazgató szerint a könyvhét nem kötelező ünnep, ám örömteli, hogy mindig van olyan csoport a városban, melynek tagjai fontosnak érzik a megszervezését.

A megnyitón felszólaló dr. Gyimesi Endre polgármester elmondta, a gazdasági válság ellenére a kiadók nem emeltek árakat, sőt a könyvhétre megjelent kiadványok egységára átlagosan 100 forinttal alacsonyabb, mint tavaly. Az idei ünnepre 230 kiadó jelentetett meg körülbelül ötszáz új művet, széles

ehát a kínálat. Az ünnepi könyvhetet Tari István vajdasági író, költő, publicista nyitotta meg, akinek ezt követően bemutatásra került Csurran a csillag című kötete a József Attila Városi Könyvtárban.

(Zala-Lap)

Tartalom megosztása: