keresés a weboldalon

Interkulturális nevelés a nyelvórán

Zalaegerszeg címer
Hírek

Interkulturális nevelés a nyelvórán

2009 június 03 - szerda
Az interkulturális nevelés volt a téma az Apáczai ÁMK 9. i. osztályos angol nyelvi előkészítős csoportjának nyílt óráján. A Világ – Nyelv / Jó gyakorlat program keretében, a Kultúrák Közötti Párbeszéd Európai Évének jegyében zajlott az óra, mely a multikulturalitásra építve, meghívott vendégek közreműködésével taglalta a témát.

Dr. Bérces Edit, nemcsak mint főiskolai angol tanár, hanem mint számos nemzetközi kapcsolattal rendelkező személy vett részt az órán. Ő és Bálint Lóránd logisztikus, aki több évig dolgozott Angliában, osztotta meg tapasztalatait a diákokkal.

– Nagyon meg vagyok elégedve, még a főiskolás órák után is meglepő a gyerekek gazdag szókincse, fegyelmezettsége és együttműködő képessége – mondta az óra végén dr. Bérces Edit. – Az interkulturális jelenségek magyarul is megérnek egy külön órát.

Az effajta szemlélettágítással tudatosítható, hogy nemcsak a saját kultúránk létezik, ez segíti a nyelvtanulást, mert ráéreztet arra, hogy amikor idegen nyelven tanulunk, beszélünk másképp kell tudni gondolkodni is.

Tölli Tamásné Bálizs Zsuzsanna, az órát vezető lelkes pedagógus elmondta, a tanévet átölelő nyílt órás programsorozat június 9-én egy vidám, Nagy-Britanniával kapcsolatos vetélkedővel zárul majd.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: