keresés a weboldalon

Barangolás a gyermekirodalomban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Barangolás a gyermekirodalomban

2009 május 26 - kedd
A Deák Ferenc Megyei Könyvtár és a Dózsa tagiskola immár 15 éve rendezi meg a „Barangolás a gyermekirodalomban” című megyei levelezős játékot. Az irodalmi versenyt a 4-6. osztályos korosztály számára hirdetik meg, a feladat három gyermekregény feldolgozása. A legtöbb pontot elért nyolc csapat gálaműsort követően kapja meg a díjakat az ünnepélyes eredményhirdetésen.

– A regényekkel kapcsolatos feladatlapokat kell a tanulóknak kitölteni, fogalmazási és rajzos feladatot végezni – mondta Tóthné Hantos Katalin tanárnő, a program egyik felelőse. – A regények között van „lányos’, „fiús”, illetve az idén egy fantasztikus irodalom jellegű írás is.

A díjkiosztás előtt az ötfős csapatok kis műsorral mutatkoznak be. Vannak törzs résztvevők, illetve olyan iskolák, akik alkalmanként vesznek részt a vetélkedőben. Az idén a szokásosnál kevesebb csapat nevezett, ezért jövőre valószínűleg megújítjuk a versenyt – mondta végül a tanárnő.

Az irodalmi vetélkedőt minimális pontkülönbségek döntötték el. A hazaiak közül két csapat is a döntőbe jutott, felkészítőjük Bödörné Szalay Csilla tanítónő.

A díjakat Tóth Judit, a megyei könyvtár gyermekrészlegének vezetője adta át. Helyezések: 1. Gellénháza, 2. Zalaegerszeg (Öveges ÁMK), 3. Vonyarcvashegy, 4. Borsfa, 5.Zalaegerszeg (Dózsa), 6. Borsfa és Zalaegerszeg (Dózsa), 8. Zalakaros.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: