keresés a weboldalon

Álomszerű kezdés után egypontos vereség

Zalaegerszeg címer
Hírek

Álomszerű kezdés után egypontos vereség

2009 május 22 - péntek
Zalakerámia ZTE – PVSK Pannonpower 71-72 (27-19, 15-24, 13-14, 16-15) NB-I. férfi kosárlabda-mérkőzés, rájátszás az 1-4. helyért, 4. mérk. Zalaegerszeg, 2.300 néző. Jv: Forrai, Földházi, Hegedüs.

Zalakerámia ZTE: Hinnant (12/6), Kámán (7/3), Watson (18/9), Jones (9/9), Trepák (13/9). Csere: Gáspár (3/3), Simon (5), Tóth Á. (2), Baki (2). Vezetődező: Völgyi Péter. Szakmai tanácsadó: Patonay Imre.

PVSK Pannonpower: Kelley (17/6), Dénes (7), Tóth N. (9/3), Wittmann (8/3), Czigler (7). Csere: Alekszics (8/6), Kapov (5/3), Hosszú (3/3). Vezetőedző: Sztojan Ivkovics.

Mindkét oldalon egy-egy hiányzó volt, a hazaiaknál Helbich, a pécsieknél Bencze nem játszott sérülés miatt. Álomszerűen kezdődött a mérkőzés a hazaiak számára, a dobópárbajból rendre ők kerültek ki győztesen. Az 5. percben már 24-9-re vezettek. Ekkor azonban riadót fújt a vendégcsapat, a Zalakerámia ZTE pedig kissé visszavett a tempóból, s kapkodni kezdett.

Kelley vezérletével pedig a pécsiek jól kihasználták az egerszegiek megtorpanását, s fölzárkóztak. A második negyedben tovább javult a vendégek védekezése, a Zalakerámia ZTE pedig visszaesett. A 15. percben már egált (31-31) mutatott az eredményjelző. A játékrész hajrájában még 39-33-ra visszavették a vezetést a hazaiak, de ezután ismét sokat hibáztak, s a nagy szünetre már pécsiek vonulhattak előnnyel.

A harmadik negyed elején rövid időre ismét átvette a vezetést a hazai csapat, sajnos a személyi hibák is szépen gyűltek. A negyedik perctől kezdve a vendégek már minden fault után dobhattak, s a büntetőket jó százalékkal használták ki. Az utolsó játékrészben fogcsikorgatva küzdött a hazai csapat, s bár a 35. percben rövid ideig vezetett is, inkább a pécsieknél volt az előny.

A faultarány az egerszegiek szempontjából katasztrofálisan alakult, a hazai oldalon pár perc alatt 8 hibát fújtak a játékvezetők, míg a vendégeknél ez idő alatt mindössze egyet. Ez később a hazaiak számára végzetesnek bizonyult, bár a játékvezetők a legvégén valamelyest egalizáltak. 71-71-es állásnál Kelley büntetőket dobhatott, az egyiket értékesítette is. Ezzel a PVSK Pannonpower nyert és a fináléba jutott.

Vélemények

Völgyi Péter, a Zalakerámia ZTE vezetőedzője: – A mai találkozón is nagyot küzdöttünk. A játékvezetői felfogás sajnos nem nekünk kedvezett. Gratulálok ellenfelünknek a döntőbe jutáshoz.

Sztojan Ivkovics,a PVSK Pannonpower vezetőedzője: – Amit a sors múltkor elvett Egerszegen, azt most visszaadta. Az összkép alapján megérdemelten jutottunk a döntőbe.

Kámán Tamás, a Zalakerámia ZTE játékosa: – Sok hibával játszottunk, nem tudtuk kihasználni a mérkőzés elején megszerzett nagyobb előnyünket. Igazi playoff-mérkőzésen jutott a döntőbe a pécsi csapat.

Trepák Zoltán, a Zalakerámia ZTE játékosa: – Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült a fináléba jutnunk.

(Zala-Lap)

Tartalom megosztása: