keresés a weboldalon

ZegaSztár Gála

Zalaegerszeg címer
Hírek

ZegaSztár Gála

2009 május 20 - szerda
A második ZegaSztár tehetségkutató verseny gálájával zárult hivatalosan a nagy sikerű 15. Egerszeg Fesztivál. A Hevesi Sándor Színházban rendezett háromórás programban közel 100 általános és középiskolás diák lépett fel, akik az elődöntők során kategóriájuk első három helyezettjeként végeztek, illetve a közönség szavazatai alapján jutottak tovább.

Velkey Péter, a program ötletgazdája elmondta, ezzel a városi színház történelmében újabb fejezet nyílt, hiszen még nem volt olyan egész estés műsor, melyet csak diák fellépők produkcióiból állt volna össze. A szereplők ajándékait a városi önkormányzat, a Zalaegerszegi Televízió, és a szponzorok ajánlották fel.

Különdíjban részesült Németh Alexandra, könnyűzene kategóriában a „Vigyázz a madárra” című dalával. A Bonita Tánccsoport nyerte el a gála közönség díját. Illetve nemzetközi kifutási lehetőség is nyílt szintén könnyűzene kategóriában. Bódis Bettina, akit első helyre sorolt a zsűri, felkérést kapott határon túli bemutatkozásra is.

Idei újdonság volt, hogy a klasszikus kategóriák mellett szépirodalmi és képzőművészeti alkotásokat is vártak a tanulóktól. Az előbbit Szemes Béla szakreferens, az utóbbit Farkas Ferenc, az Ady iskola művésztanára értékelte a gála alkalmával.

A program végén dr. Gyimesi Endre polgármester gratulált a fellépőknek, felkészítőknek és a műsor lebonyolítóinak, majd oklevelet adott át Pestiné Kenéz Évának a verseny szervezéséért. Majd elmondta, az összes korosztályt megszólító Egerszeg Fesztivál méltó zárása a fiatalok gálája, ahol a jövő nemzedék „oroszlánkörmei” villantak fel.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: