keresés a weboldalon

A félidőben még vezettünk

Zalaegerszeg címer
Hírek

A félidőben még vezettünk

2009 május 14 - csütörtök
PVSK Pannonpower – Zalakerámia ZTE 84-68 (25-23, 15-18, 28-11, 16-16) NB-I. férfi kosárlabda-mérkőzés, rájátszás az 1-4. helyért, 1. ford. Pécs, 1.500 néző. Jv.: Földházi, Hegedűs, Farkas.

PVSK Pannonpower: Wittmann (19/15), Dénes (4), Tóth N. (8/6), Bencze (5), Kelley (31/9). Csere: Kapov (8/3), Alekszics (6/3), Czigler (3), Hosszú. Vezetőedző: Sztojan Ivkovics.

Zalakerámia ZTE: Hinnant (17/6), Kámán (7/3), Watson (10/3), Jones (9/3), Helbich (15). Csere: Simon (4), Trepák (2), Baki (4), Tóth Á., Gáspár. Vezetőedző: Völgyi Péter. Szakmai tanácsadó: Patonay Imre.

Az első negyedben mindkét csapat kevés figyelmet fordított a védekezésre, az adok-kapokból viszont egyik csapat sem jött ki jobban. Bár a zalaiak Kelleyt ekkor sem nagyon tudták már tartani. A második játékrészben ennek ellenére összeállt a Zalakerámia ZTE védekezése, 41-34-re is vezetett már.

Ekkor azonban az egerszegiek egy tiszta dobóhelyzetből hárompontost hibáztak, s a negyed hajrájában a pécsiek feljöttek. Egyenlíteni azonban a nagy szünet előtt nem tudtak. A harmadik játékrészben aztán kiütközött, hogy a vendéglátók 3-0-al, míg a vendégek 3-2-vel jutott tovább.

Főleg a védekezésben esett vissza az egerszegiek teljesítménye – ebben a fáradtság is közrejátszhatott – s emellett mind Kelley, mind Wittmann nagyon jó százalékkal dobta a triplákat. A vendégek viszont ebben a „műfajban” nagyon gyengék voltak, s így esélyük sem maradt, hogy megközelítsék ellenfelüket. A befejező negyedben az alapszakasz-győztes PVSK biztosan tartotta előnyét, s hozta a páros csata első mérkőzését.

Vélemények

Bodrogi Csaba szakmai igazgató: – Játékban felvettük a versenyt a pécsiekkel, ha a hárompontosakat jobban dobjuk, szoros mérkőzést játszhattunk volna. Ha Egerszegen régi arcát mutatja a csapat, legyőzhetjük a pécsieket.

Kámán Tamás, a Zalakerámia ZTE játékosa: – Nem sikerültek külső dobásaink, mellette nem tudtuk tartani Kelleyt és Wittmannt sem. Hazai pályán azonban javíthatunk.

(Zala-Lap, Fotó: B. M.)

Tartalom megosztása: