keresés a weboldalon

Ministráns nap Zalaegerszegen

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ministráns nap Zalaegerszegen

2009 május 13 - szerda
A zalaegerszegi Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium adott otthont május 9-én a szombathelyi egyházmegye által szervezett ministráns találkozónak. Az egyházmegyét közel 300 diák képviselte, akiket 23 pap kísért el az egész napos programra. A találkozó védnöke és a szentmise celebrálója dr. Veres András megyéspüspök volt.

Stróber László apátplébános, esperes érdeklődésünkre elmondta: korábban a zalaiaknak Zalaegerszegen, a vasiaknak Szombathelyen tartották a nevezett találkozót. De néhány éve már jól bevált gyakorlat a közös program, az egyházmegye közepén elhelyezkedő Zalaegerszegen.

A Mindszenty-iskola pedig kedvező helyszín, mivel az intézményhez nagy szabadterület is tartozik, így kényelmesen le tudják bonyolítani a gyerekek számára a játékos versenyeket. A találkozón többségében fiúk vesznek részt, illetve azok a lányok, akik felolvasóként vagy kórustagként szolgálnak.

A szentmisét követően a gyerekek Szent Pál életéről hallgattak előadást, ezt kiscsoportos beszélgetések követték, majd játékos vetélkedők és közös ebéd. A békés hangulatú rendezvényt a nyárias idő még kellemesebbé tette. A zökkenőmentes lebonyolítást pedig a jó szervezettség mellett számos segítőnek köszönhetik.

(Zala-Lap, B. I.)

Tartalom megosztása: