keresés a weboldalon

Föltámadás Egerszegen

Zalaegerszeg címer
Hírek

Föltámadás Egerszegen

2009 május 06 - szerda
Zalakerámia ZTE – Planet Leasing Dombóvár 92-63 (25-17, 24-13, 25-14, 18-19) NB-I. férfi kosárlabda-mérkőzés, rájátszás az 1-8. helyért, 3. ford. Zalaegerszeg, 2.200 néző. Jv.: Hartyányi, Bodnár, Hegedüs.

Zalakerámia ZTE: Hinnant (11/3), Kámán (11/9), Watson (15/3), Jones (16), Helbich (10). Csere: Trepák (11/3), Gáspár (3/3), Baki (9/9), Simon, Stárics, Bödör, Tóth Á. (6). Vezetőedző: Völgyi Péter. Szakmai tanácsadó: Patonay Imre.

Planet Leasing Dombóvár: Adams (7/3), Legrange (12/3), Clark (16/6), Bódi (6), Dill (7/3). Csere: Szőke (5/3), dr. Deák (5/3), Balogh (2), Molnár, Klír, Vass. Vezetőedző: Bálind József.

Mintha a dombóvári meccset kopírozta volna le a két csapat, csupán ellenkező előjellel…. Az első perc kapkodását követően a Zalakerámia ZTE kapott lábra hamarabb, s a 2. percben már 10-0-ra vezetett. Ezután egy ideig még biztosan vezetett, azonban hárompontosakkal felzárkóztak a vendégek, s a negyed közepén 14-10 volt az állás. A hajrá azonban ismét a hazaiaké volt.

A második játékrészben tovább szigorodott a Zalakerámia ZTE védőjátéka, ami a dombóváriak légiósainak láthatóan nem ízlett. Az egerszegiek fokozatosan elhúztak, s a negyed végén már húsz pont körüli volt az előnyük. A harmadik játékrészben a Zalakerámia ZTE továbbra is kezében tartotta a játék irányítását, Hinnant jól mozgatta a csapatot, a többiek pedig biztos kézzel céloztak.

A 64. percben már 63-47-et mutatott az eredményjelző. A folytatásban sem lankadt a hazaiak figyelme, hamarosan a 30 pontos határt is átlépték. A befejező negyedben mindkét oldalon már a cserék jutottak szóhoz.

Felharsant a Ria, ria Hungária, jelezve, hogy a Zalakerámia ZTE-nél a teljesen magyar cseresor játszott. Az előny azonban így sem csökkent, s a közönség hátradőlve figyelhette a találkozót, s tapsolhatott a a hazai csapat magabiztos győzelmének. A páros csata állása ezzel 2-1 a Zalakerámia ZTE javára.

Vélemények:

Völgyi Péter, a Zalakerámia ZTE vezetőedzője: – Úgy játszottunk, ahogy hazai pályán illik. Az első félidőben eldöntöttük a mérkőzés sorsát, a másodikban pedig mindenki játszhatott.

Trepák Zoltán, a Zalakerámia ZTE játékosa: – Nagyon készültünk a találkozóra. Végig koncentráltan játszottunk, ilyen küldönbséggel is megérdemelten nyertünk.

Simon László, a Zalakerámia ZTE játékosa: – Nem hittem, hogy ilyen sima lesz, de nagyon jól játszottunk. Ezzel a teljesítménnyel Dombóváron is nyerhetünk.

Tóth Ádám, Zalakerámia ZTE játékosa: – A szemhéjam megsérült, a bírók sem kedvelnek, de sebaj, lényeg, hogy nyertünk.

(Zala-Lap, B. I.)

Tartalom megosztása: