keresés a weboldalon

Elballagtak…

Zalaegerszeg címer
Hírek

Elballagtak…

2009 május 02 - szombat
Amikor a 18-19 éveseket vénnek titulálják, az a ballagás ideje. Vannak, akik végleg búcsút mondanak a diákéveknek, mások csak iskolát váltanak, de akadnak olyanok is, akik a régi alma materben terveznek magasabb fokozatú végzettséget szerezni.

Mindenesetre egy biztos, a vállra vett batyu, a kézben tartott virágok súlya, az iskolatársak díszfala valaminek a végét jelzi. Bár leckénket a sírig tanuljuk, ezt ők még nem tudják.

Azt gondolják végre itt a vágyott szabadság, a nagybetűs élet, a felnőtt lét, csak az érettségin legyenek már túl. Az idén ez drukk 1100 diákot érint, és közel 600-an készülnek a szakmunkásvizsgára.

Felvételünk a Ganz-Munkácsy Szakközépiskola ünnepségén készült. Elegáns ruhák, szép szavak, nehéz léptek az új cipőben, tömeg, fotózás és videózás, jutalomkönyvek. Megszokott menetrend a pedagógusoknak, újdonság az érintetteknek, egy kis váratlan esővel megfejelve.

Végül a szélnek eresztett lufik gyermeki mosolyt varázsoltak mindenki arcára, valódi szépséget fiatalra és idősre, egy pillanatra feledtetve a megtanult és a tanulandó leckék súlyát.

 „Nézz vissza most egy percre, nézz az útra,
Nézd meg, mit tett, mit alkotott a munka,
Nézz vissza…aztán ismét csak előre,
S indulj tovább az alkotó jövőbe” (Kiss Jenő)

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: