keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Nagyon kellett ez a pont

Zalaegerszeg címer
Hírek

Nagyon kellett ez a pont

2009 május 02 - szombat
Fehérvár – ZTE 1-1 (1-0) NB-I. bajnoki labdarúgómérkőzés. Székesfehérvár, 1.800 néző. Játékvezető: Szabó Zs. Asszisztensek: Kispál, Márton. Gólszerzők: Szakály D. (28.), ill. Sluka (75.). Sárga lap: Horváth G. (44.), Horváth I. A. (59.), Polonkai (83.).

Fehérvár: Sebők – Lázár, Horváth G., Radovics, Andics – Kulcsár (Sitku, 85.), Farkas B., Elek, Szakály D. (Polonkai, 67.) – Vujovics, Alves. Vezetőedző: Varga István.

ZTE: Pogacsics – Kocsárdi, Kovács G., Botis, Szamosi – Sluka, Alomerovics (Illés, 46.), Horváth I A. (Horváth II A., 75.), Balázs (Petneházi, 82.) – Waltner, Pavicsevics. Vezetőedző: Csank János.

Ha valaki azt mondja az első félidő után, hogy a ZTE nemcsak kiegyenlít, hanem még halvány esélye is lesz a győzelemre, lehet, hogy szembe nevettük volna. Mert az első félidőben inkább csak kerestük a labdát, hitehagyottan, ijedt nyuszi módjára szaladgáltunk a pályán.

A Fehérvár simán eldönthette volna a találkozó sorsát. De nem tette, s a második félidőben egy egészen más egerszegi csapatot láttunk a pályán, mint az elsőben. Ez sem brillírozott, de már egyenrangú ellenfele volt a hazaiaknak, sőt… Ez már a Győr előtti ZTE-re emlékeztetett.

Vélemények

Kocsárdi Gergely, a ZTE védője: – Az első félidőben a fehérváriak játszottak jobben, a gólon kívül több helyzetük is volt. Szünet után átvettük az irányítást és kis szerencsével akár nyerhettünk is volna.

Pogacsics Krisztián, a ZTE kapuvédője: – Örülök, hogy hosszú idő után bizalmat szavazott nekem Csank János. Igyekeztem meghálálni, azt hiszem, sikerült. Örvendetes, hogy a 7-2-es vereség után sikerült a padlóról felállnunk. A döntetlen nagyon értékes, mivel Fehérváron nem sok csapat szerez pontot.

Németh Ottó technikai vezető: – Az első félidőben támadásban még gyengék voltunk, szünet után már veszélyesebbek voltunk az ellenfél kapujára. Jelen helyzetünkben az egy pont nagyon értékes.

Szamosi Tamás, a ZTE védője: – Ezúttal fegyelmezetten játszottunk és ennek meg is volt az eredménye. Fehérváron a pontszerzés mindenképpen dicséretes.

(Zala-Lap, B. I.)

Tartalom megosztása: